Kolekcija “Paralelna dimenzija” Sonje Jocić za jesen/zimu 2015/2016. ima za cilj da istraži uticaj minimalističke jednostavnosti u odnosu na odevne predmete koji su nastali kao proizvod metoda izduživanja, umnožavanja i dekonstrukcije. Ona dovodi u pitanje mogućnost drapiranja slojeva i raznolikost položaja geometrijskih oblika prilagođenih ljudskom telu. Kada su uključeni gravitacija i pokret, ravne i naizgled krute površine postaju krive, lepršave i obrnuto.

Ovaj projekat eksperimentiše po pitanjima dekonstrukcije, teksture, kolažiranih oblika, proširenih i izrađenih od slojevitih geometrijskih komada. Korišćene su tkanine i pletenine od pamuka, vune, viskoze, svile, poliestera, u kombinaciji sa gumom, PVC-om i netradicionalnim materijalima. Boje “line-up-a” su nijanse crne, bele i crvene.

DJT6463 37. Black ‘n’ Easy Fashion Week: Sedmo veče DJT6560 37. Black ‘n’ Easy Fashion Week: Sedmo veče DJT6671 37. Black ‘n’ Easy Fashion Week: Sedmo veče DJT6774 37. Black ‘n’ Easy Fashion Week: Sedmo veče