Hot topics

7 najpopularnijih modela vereničkog prstenja i burmi u 2020.

#MySkinMyWay: Slavimo lepotu i jedinstvenost tvoje kože! Prijavi se i budi deo našeg beauty advertorijala!

3 razloga zašto je novi Huawei P40 Pro+ pravi izbor za tvoj novi mobilni telefon

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Sve što treba da znaš o FOREO LUNA fofo – prvom pametnom beauty uređaju!

3 ideje kako da provedeš odmor u gradu – i ipak dobiješ leto za pamćenje!

Koje dodatke ishrani treba da konzumiraš za očuvanje opšteg zdravlja

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Ljubavni horoskop za jul 2020.

Najvažnije stvari na životnom spisku posle 30-e

1/2

Ako pomno pratiš dešavanja u modnom svetu, onda si u proteklih mesec dana verovatno uživala! Februar – modni mesec je prava poslastica za sve ljubitelje modnih momenata! Trenutno su sve oči uprte u francusku prestonicu i trudimo se da ispratimo što više detalja. Kao što i sama znaš, uvek su najzanimljivije one stavke koje ne viđamo tako često i uvek je zanimljivo videti kako izgledaju novi pravci razmišljanja. Uživamo u autentičnosti koja se ističe, uživamo u originalnosti koja uvek ostaje zapažena. I naravno, najviše od svega volimo da vidimo te specifične dizajnere, koji nas ostave bez teksta.

Izdvojili smo 4 dizajnera na koja treba posebno da obratiš pažnju kada je Pariska nedelja mode u pitanju, ako već do sada nisi.

Thebe Magugu

Dizajnere ne definiše samo ono što prikazuju i samo njihov rad, već sve ono što oni jesu, sve ono što ih čini. Dizajnere i njihov rad pre svega definišu njihove vizije i pogledi na svet, ali i njihova istorija. Istorija dizajnera po imenu Thebe Magugu vrlo je interesantna iz više uglova i definitivno je sva njegova prošlost utkana u njegove fantastične komade. Odrastao je u glavnom gradu Južne Afrike i naravno kao što možeš da pretpostaviš njegova porodica je bila siromašna, ali opsednuta modom. U jednom intervjuu on je rekao da su stalno pratili Fashion TV. Da za neke poslove ne treba mnogo kapitala i ulaganja dokaz je upravo ovaj dizajner.

Naime, on je sa svega 8 funti osnovao sopstveni brend, tačnije registrovao firmu.

Thebe Magugu je osvojio LVMH nagradu, koja se dodeljuje mladim dizajnerima. Ova nagrada značajna je na više nivoa. Pre svega, Thebe je prvi dizajner iz Afrike koji je osvojio ovu nagradu. Njegove komade odlikuju boje i zanimljivi detalji, a opet s druge strane neprolazna jednostavnosti. Trudi se da kroz sve svoje komade iskaže ženstvenost. Tradicionalnost se i te kako prepoznaje u njegovom radu, ali on uvek na pameti ima modernu ženu. 

View this post on Instagram

‘Magugu’s South African heritage powers what he wants his collections to say. “I come from a Tswana/ Sotho heritage—two tribes known for their storytelling—and I like to think I continue a sense of that in my work,” he explains’. //Key pieces from the collections “Art History” and “African Studies” are interpreted in this arresting series by Photographer Kent Andreasen and Stylist Kristi Vlok, exclusive to The Last Magazine// Red Floral Twill Parka + Elasticated Powder Blue Jacket The Elasticated Powder Blue Jacket is available at @thenativenation_ in Lyon, France. @thelastmagazine Interview by: Francine Heath @francine_lou Photographer: Kent Andreasen @kentandreasen Stylist: Kristi Vlok @kristivlok Model: Winnie Joy @aketchjoywinnie Makeup artist: Sian Bianca Moss @sianbiancamoss_portfolio

A post shared by Thebe Magugu (@thebemagugu) on

Mame Kurogouchi

Mame Kuroguouchi je japanska dizajnerka. Njena originalnost takođe leži u njenom poreklu, ali i u njenom stavu prema modi. Kada dizajnira ona posebno razmišlja o tome kako će to jedna žena izneti, a dizajnira za one samouverene žene, žene koje veruju u sebe. Njen stil je prepoznatljiv i sa mnogo detalja.

Njenu kolekciju čine prirodni materijali, a svaku tkaninu koju koristi za svoje komade prethodno i nosi, dakle testira. To se ne viđa baš tako često. Njena najnovija kolekcija inspirisana je knjigom Hideyuki Oka-e pod nazivom “Tsutsumu”. 

Editors choice