Zvuk alarma rano ujutru dovoljan je razlog da dan započneš bezvoljna, ali kada ustaneš i u ogledalu ugledaš bubuljicu na svom licu, eto dodatnog nezadovoljstva i nervoze. Koliko god se trudila i pokušavala da sprečiš njihovo pojavljivanje, one se nekako uvek izbore i iznova izbijaju. Ako znaš da nije u pitanju hormonski problem koji lečiš odgovarajućim terapijama, sigurno trošiš gomilu novca na proizvode za čišćenje i otklanjanje bubuljica, što zapravo nije neophodno.

Lečenje i čišćenje kože prirodnim putem ne zahteva od tebe da izdvajaš pozamašnu sumu novca, a dokazano je efektivno i ne može da ti škodi ukoliko isprobaš. Imamo za tebe četiri predloga i uputstva koje prirodne tretmane da primeniš kako bi bila sigurna da ti je koža pravilno očišćena i adekvatno lečena – pogledaj i uveri se i sama!

Hamamelisa

Hamamelisa je lekovita biljka koja raste u obliku grma sa žutim cvetovima, poreklom je iz SAD-a. Kod nas je dostupna u apotekama u obliku tonika ili kao čaj. Nakon čišćenja lica, na tufer nakapaj malu količinu tečnog rastvora ove mešavine i tapkaj po delu lica na kojem su se pojavile bubuljice. Uspešno apsorbuje masnoću i sprečava širenje bakterija koje su izazvale nastanak bubuljca ili akni. Osim ove vrste lečenja, rastvor hamomelise možeš koristiti i za redovno čišćenje lica, otklanjanje mrlja i nepravilnosti na koži, kao i posekotine ili druge povrede i ubode insekata.

hamamelisa 4 prirodna načina za lečenje akni i bubuljica
Comments