Usisali ste tepihe, očistili prašinu i podove, i preostaje samo još jedan veliki zadatak koji podrazumeva “prolećno čišćenje”. Po mom mišljenju, reč je o najgorem zadatku koji treba da se uradi. On oduzima vreme, zahteva popriličan napor i nema načina da se izbegne – ali nagrada za završeni posao je zlata vredna.

Sigurno je da su naši ormari trenutno manje-više van funkcije, ali to ne znači da treba da čekamo one dane u kojima ćemo pronaći višak vremena za njihovo čišćenje. Ako već sada odvojimo vreme da bolje organizujemo svoj ormar, bićemo spremni kad zvanično stigne proleće. Odložite daljinski upravljač i otvorite svoj ormar – vreme je.

Bitno je početi

Iako ne postoji savršena metoda ili najbolje uputstvo za rešenje ovog zadatka, ja imam naviku da krenem od vrha svog ormana i polako napredujem “ka dole”. Počnite sa preliminarnim odstranjivanjem tako što ćete se osloboditi stvari od kojih se najočiglednije treba rastati. Izbacite gomilu odeće i započnite isprobavanje, pa ih sortirajte u skladu s tim. Ako se pitate šta učiniti sa onim parom pantalona koji niste nosili od 2016. godine? Odgovor je krajnje jednostavan- bacite ili donirajte. Bluza s mrljom od crvenog vina za koju ste se zakleli da ćete odneti na hemijsko, ali nikada niste? Bacanje. Kada ste u ovoj fazi čišćenja, izuzetno je važno da zaista isprobate sve stvari- posebno stvari za koje niste sigurni da li su vam potrebne ili ne.

Comments