Nešto manje od mesec dana smo u samoizolaciji i osim što smo svi kolektivno zaboravili koliko je sati i koji je dan, očigledno je i da smo zaboravili kako da se zabavljamo u kućnim uslovima, odnosno u situaciji kada nemamo mnogo toga na raspolaganju što nam može zaokupiti pažnju i skrenuti misli sa onoga što nas trenutno muči. Ali, hej, ovde zaboravljamo i jednu jako bitnu stvar – i dalje imamo mobilni telefon koji nam je, uz internet, sasvim dovoljan da se zabavimo i ispunimo slobodno vreme! I ne, nemojmo da se lažemo da nismo zadovoljni ovom opcijom budući da se od njega nismo odvajali ni ranije, samo što smo tada bili u nešto drugačijoj situaciji pa nam to nije smetalo…

Uglavnom, mobilni telefon – ključni uslov da ostanemo u kontaktu sa osobama sa kojima trenutno ne možemo da se vidimo i provodimo vreme. A osim komunikacije sa dragim ljudima, evo kako još možeš da upotrebiš svoj omiljeni gedžet za zabavu.

Online shopping

Da li si i ti u poslednje vreme štedela novac da bi kupila nešto što već duže vreme želiš, a onda se desila pandemija i ti si sa svojim novcem ostala kod kuće? Ne brini, nisi jedina! Ipak, dobra stvar je što u ovim trenucima online kupovina “cveta” upravo zato što postojimo mi, nestrpljivi kupci koji ne mogu da dočekaju da se radnje ponovo otvore da bismo uživali u svom višemesečnom predmetu žudnje!

Lično, ja sam novac štedela da bih kupila novi telefon (stari je odslužio svoje), a nakon online prezentacije nove Huawei P40 serije bilo mi je jasno gde će moja ušteđevina otići. U skladu sa trenutnom situacijom, Huawei je uveo mogućnost online poručivanja i dostave telefona na kućnu adresu, pa tako od danas svoj novi Huawei P40 Pro, P40, P40 Lite ili P40 Lite E telefon možeš da poručiš na zvaničnom sajtu ili kod mobilnog operatera čiji si korisnik. Još uvek razmišljam o boji – Ice White, Silver Frost, Black (Huawei P40 i P40 Pro) ili možda Sakura Pink, Crush Green, Midnight Black (P40 Lite)…

Uglavnom, telefon u ruke i kupi to što toliko dugo želiš!

HUAWEI P40 2 4 super načina da se zabaviš u samoizolaciji   na mobilnom telefonu

Usavrši umeće fotografisanja

Ako zanemarimo komunikaciju, razgovore, dopisivanja i društvene mreže, telefon najviše koristimo za fotografisanje. Ukoliko ti je dosadno i više ne znaš šta ćeš sa sobom, probudi u sebi kreativnu dušu i usavrši svoje umeće fotografisanja. Selfiji, što da ne, ali i razne situacije i postavke u kućnoj varijati koje mogu da budu zanimljive tvojim pratiocima na mrežama – uostalom, dosta je bilo objavljivanja #tb fotki, vreme je za nešto svežije!

Igraj se sa uglovima, kompozicijom, filterima i efektima, najzad sprovedi ideje o kojima si već dugo razmišljala. A ako uz to razmišljaš i o promeni telefona i prelasku na bolju kameru, seti se da Huawei sa svojom novom P40 serijom nastavlja tradiciju postavljanja standarda u pogledu kvaliteta fotografije i donosi unapređenu kameru za još moćnije fotografije, danju i noću, iz bliza i iz daljine. Kreiraj priče onako kako si ih ti zamislila, snimajući prizore koji odražavaju tvoja osećanja.

HUAWEI P40 3 4 super načina da se zabaviš u samoizolaciji   na mobilnom telefonu HUAWEI P40 5 4 super načina da se zabaviš u samoizolaciji   na mobilnom telefonu

Izazov zvani – obrisati sve nepotrebno!

Budi iskrena – da li si ikada prelistala slike sa letovanja, ne prošlogodišnjeg već onog od one tamo godine? A svi ti screenshotovi, da li su ti zaista potrebni? A šta je sa pesmama koje uvek preskačeš kada slušaš muziku, ali nikako da ih obrišeš? OK, definitivno je vreme za čišćenje telefona! Mislim, zar imaš pametnija posla? Budući da te toliko mrzi da ovo radiš, sigurno se pitaš kako ovo može biti način da se zabaviš? Pa, garantujem da ti neće biti dosadno jer ponovno vraćanje na sve ove uspomene sigurno ti neće biti neprijatno već naprotiv, vratiće ti osmeh na lice čak i u ovakvoj situaciji.

Dakle, sve što je suvišno obriši, sve što želiš da sačuvaš, sačuvaj na Cloud-u (Huawei sada ima i sopstveni cloud prostor!), a ukoliko je potrebno da sve to sa starog prebaciš na novi telefon, upotrebi aplikaciju Phone Clone koju je Huawei kreirao kako bi sve nas lišio stresa i straha od gubitka podataka prilikom zamene telefona. Na raspolaganju ti je i App Gallery, zvanična Huawei prodavnica aplikacija u okviru koje možeš pronaći veliki broj kako globalnih tako i lokalnih aplikacija. Kada je reč o korisnim aplikacijama, tu je i MoreApps – takođe dostupna za preuzimanje na AppGallery. Na ovoj platformi možete pronaći i preuzeti veliki broj popularnih aplikacija. Dakle, obrišeš nepotrebno, preuzmeš potrebno i tvoj telefon će biti kao nov, spreman da te prati u svim tvojim zamislima!

Istražuj

Dok ostaješ kod kuće i brineš o bezbednosti kako sebe, tako i drugih ljudi, slobodno vreme iskoristi da radiš ono što je do sada uvek ostajalo za kasnije. Istražuj – nove trendove, nove naslove za čitanje, nove filmove i serije za gledanje, poruke motivacije i inspiracije, načine da nešto uradiš, napraviš, savete da nešto popraviš, poboljšaš, nove recepte, nove vežbe, nova znanja i veštine… Seti se, uz internet i mobilni telefon na raspolaganju ti je ceo svet kao na dlanu – na tebi je kako ćeš to iskoristiti.

Naslovna fotografija: instagram.com/huaweimobilerus

Ivana

Comments