Svakih 28 dana, pun Mesec pokazuje svoje veličanstveno lice na noćnom nebu i obasipa univerzum svojom eteričnom svetlošću – možete prosto osetiti njegov duh i energiju. Ako spadate u znake na koje pun Mesec najviše utiče, postoji velika šansa da će vam se život promeniti. 

Pun Mesec se uvek odigrava dok Mesec, vladar vašeg unutrašnjeg ja, formira opoziciju sa Suncem, vladarom vašeg spoljašnjeg ja, stvarajući unutrašnji nemir i terajući vas da preduzmete akciju. Nije neuobičajeno da duboko usađene emocije izbiju na površinu poput vulkanske eksplozije, niti je neobično da se u to vreme odigravaju veliki preokreti. To je vrhunska faza lunarnog ciklusa i vreme za velike promene i trenutke otkrića. Sviđalo se to vama ili ne, pun Mesec će vas uvek osloboditi! 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by пастель (@pastel.in)

Trinaestog jula, pun Mesec dostiže svoj vrhunac u znaku Jarca, jednog od najmoćnijih i najambicioznijih horoskopskih znakova, koji osvetljava šta vas motiviše da se popnete na najviše planine i savladate najveće prepreke. Ovaj kardinalni zemaljski znak je dobavljač, vođa i preduzetnik, koji pokreće želju za izgradnjom sopstvene imperije, kako god to izgledalo.

Ovaj pun Mesec vas motiviše da steknete ime, da negujete nivo discipline koji vas vodi do uspeha koji želite, jer se dešava na osi Rak – Jarac – suprotstavljajući se Suncu u negujućem i saosećajnom Raku, osvetljava dihotomiju između vašeg ličnog života i vaše javne slike. Da biste zadovoljili emotivne potrebe Raka, morate biti u mogućnosti da iskoristite svog unutrašnjeg Jarca i budete onaj koji obavlja posao. Ulažući jači napor, takođe, gradite jaču zaštitu oko centra svog života. Vreme je da unapredite svoju igru, jer Jarac zna da što više radite, imate i više sreće. 

Ako vaš znak ili podznak spada u neki od ova četiri znaka, ovaj pun Mesec će osvetliti istine koje će vam promeniti život. 

Ovan 

Izlazite iz svog kaveza i dobro vam je. Tokom ovog punog Meseca, možda ćete objaviti neke vesti, zbog kojih će se svi oko vas raspričati. Ova mena se odvija u vašoj 10. kući javne slike, osvetljava vašu reputaciju i način na koji ste dali sve od sebe. Da li gajite imidž uspeha i autoriteta u svojoj oblasti? Ili zazirete od reflektora i dopuštate svojim kolegama da preuzmu sve zasluge? Zakoračite na to mesto, izložite se, pokažite se, kako će drugačije svet znati da imate ono što je potrebno? 

Rak 

Možda ćete primetiti da su velike promene već započele i pre nego što ovaj Mesec dosegne svoju punoću. Odvijajući se u vašoj 7. kući partnerstva, skreće vam pažnju na vaše odnose i kako oni funkcionišu. Bilo da se radi o ljubavniku, prijatelju ili poslovnom partneru, ovaj pun Mesec može otkriti da stvari sa određenom osobom postaju ozbiljnije. Ali da biste imali vezu kakvu ste oduvek želeli, možda ćete morati da se oslobodite određenih obrazaca, koji vas drže zaključane u toksičnoj dinamici. Ako znate da nešto ne radi, nemojte zanemariti taj osećaj! S druge strane, ako vam srce govori da je nešto u redu, ne dozvolite da vas strah odvrati od veze koju zaslužujete. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by пастель (@pastel.in)

Vaga 

Ovaj pun Mesec može projuriti kroz vaš život kao tornado! Odvija se u 4. kući vašeg doma i porodice, primoravajući vas da se suočite sa realnošću onoga što se dešava u vašem privatnom životu. Ako ste prerasli svoje trenutne okolnosti, ovaj pun Mesec vas može prisiliti da se konačno preselite u novi stan, obavite zakasnelo prolećno čišćenje i zapalite malo tamjana da biste pojačali energiju. Ako kod kuće postoje sukobi i ljutnje, uticaj punog Meseca može biti taj koji će vas naterati da konačno kažete svoju istinu. Zapamtite, vaši koreni su ono što podržava vaš rast, i ako postoji trulež koja se zadržava u temeljima, ignorisanje će biti destruktivno. Vratite se sebi i svojoj kući (bukvalno i metaforički) – vaš sveti prostor pripada samo vama! 

Jarac 

Ko ste vi? Razmislite malo o tom pitanju, jer ovaj pun Mesec skreće pažnju na vaš identitet i način na koji se potvrđujete. Ako se pretvarate da ste neko ko niste, samo da biste usrećili nekog drugog, škodite sebi. 

Vreme je da objavite svoje potrebe, da kažete ljudima ko su i gde su u vašem životu. Ako im se ne sviđa, to je njihov problem, a ne vaš. Zapamtite, na putu ste ka samoaktualizaciji i ako usput pravite previše zaustavljanja, samo ćete se osećati izgubljeno. Umesto da dozvolite nekom drugom da vam kaže ko ste i kuda da idete, promenite stanicu. Podesite sopstvenu frekvenciju, jer vaš unutrašnji kompas tačno zna kuda dalje! 

Naslovna fotografija: instagram.com/pastel.in

Brankica Milošević 

Comments