So no one told you life was gonna be this way i da ćemo se, 26 godina nakon emitovanja prve epizode serije “Prijatelji”, mi njoj i dalje vraćati.

Kad ne možemo da nađemo film koji ćemo da gledamo – pustimo “Prijatelje”. Dok jedemo – pustimo “Prijatelje”. Da popunimo tišinu dok spremamo stan – pustimo “Prijatelje”. Kad smo tužni i treba nam pick-me-up serija – pustimo “Prijatelje”.

Kada je Netflix od prvog januara rešio da nam oteža život i skloni našu omiljenu seriju sa ove platforme, ozbiljno smo razmišljali da kliknemo na “cancel my subscription” dugme. Još od 1994. niko ne može da nam pruži utehu kao oni i da nam pokaže da će biti bolje. Ne samo da će biti bolje, već i da je normalno sve ono što se desi u međuvremenu. I loši poslovi i neuspešne ljubavi, i neuspešni poslovi i loše ljubavi.

Sem što su nas vodili kroz život (nekad pravim putanjama, nekad krivim koje dovode do prave destinacije), bili su nam i inspiracija za autfite koji su fešn jes jes koliko u devedesetima toliko i skoro tri decenije kasnije.

Little red dress

Niko nije sijao jače nego Monika na proslavi veridbe koja se na kraju nije ni održala. Crvena uska haljina koja je dovoljno crvena da sluti na radost, ali ne previše da bode oči, sašivena je savršeno da istakne atribute i sakrije nedostatke. Pored male crne haljine, svako ko nema crvenu kosu bi morao da ima ovaj odevni predmet u ormanu.

Tamne hulahopke uz tamnu suknju

Vrlo nezasluženo, providne hulahopke su u modernijim vremenima dobile mesto u svačijem ormanu. Neke su sijale, neke su bile malo tamnije, neke u boji kože – ali nijedne nisu imale ni približno dobar efekat kao crne devedesetih. Kada je suknja ovako kratka kao što je u ovom slučaju nosi Rejčel, crne hulahopke su najbolja opcija da se ova kombinacija uokviri i najsigurniji način da se izbegne “jeftin” izgled. Još ako ga uparite sa majicom koja ima neki jednostavan natpis – ne možete pogrešiti.

Comments