Ivana Nosi Samo Crno & Luda Je Za Mačkama Tomić je verovatno najbolji opis mene kao osobe, ali hajde da za sada ostavimo mačke po strani i fokusiramo se samo na nošenje crnog. Ako mene pitaš, da, crno se apsolutno može nositi i zimi i leti i one fore kako crno nije za leto jer privlači sunce pa ti bude još toplije kod mene ne prolaze. Čak i kada sam rešila da izađem iz svoje zone komfora i kupim, pazi sad, crvenu haljinu – i dalje češće i radije nosim njenu crnu varijantu. Dakle, nema mi pomoći, moj garderober će zauvek ostati crn, prošaran tu i tamo i nekim drugim svedenim bojama kao što su bež, maslinastozelena, siva, bela, i to samo zato što sam eto malo želela da “eksperimentišem”.

Znam da nisam jedina kojoj je crna omiljena boja, ali za one koji se i dalje premišljaju kako nositi crno tokom leta, a ne “upaliti” se, donosim(o) nekoliko kul ideja za letnje crne autfite.

Mala crna haljina

Da se razumemo odmah na početku – nije problem u boji, koliko je problem u materijalu. Možeš ići odevena u crno od glave do pete, po najvećem suncu, ali ako su materijali koje nosiš prijatni i lagani i ako tvoja koža može da diše, osećaćeš se jednako prijatno kao i u beloj kombinaciji – makar je to moj subjektivni osećaj. Zato, ne plaši se crnih haljina samo zato što su crne, već se fokusiraj na odabir odgovarajućeg modela, kroja, materijala, u kom ćeš se osećati dobro u svakom smislu. Malu crnu haljinu kombinuj sa mega popularnim nakitom u boji zlata, omiljenim sandalama ili patikama i pletenim torbama ili torbama sa kratkom ručkom – u zavisnosti od toga kakav efekat želiš da postigneš.

Crni bodi + šorts od crnog teksasa (+ opciono oversized crni blejzer)

Pamučna crna bodi majica je komad koji možeš nositi iznova na mnogo novih načina, a ovog leta probaj da je ukombinuješ sa šortsem ili bermudama od crnog teksasa. Ukoliko želiš formalniji look, odluči se za crne strappy sandale i oversized crni sako, kao i malu crnu torbu koju ćeš nositi na ramenu. Très chic!

Comments