Krajem prošle godine maske za lice na bazi gline osvojile su beauty svet i čini se da su ih koristili svi! Ili bar sve pripadnice ženskog pola. Pošto su beauty blogerke koje pratim – a čiji me saveti i preporuke do sada nisu razočarali – objavljivale zabavne selfije na kojima im je lice izgledalo kao da su se vratile sa Holi festivala boja u Indiji, a ne kao da sprovode temeljnu beauty rutinu, podrazmeva se da sam i ja morala da obojim lice svim tim glinenim nijansama i saznam iz prve ruke u čemu je “stvar”.

Ali hej, ovog “čuda” dva dana je zaista bilo dosta. Prvo – glina po lavabou SVUDA, dospela je čak i na pločice! Drugo, glina ispod noktiju i uništen manikir, i treće On i rečenica “ne mogu ozbiljno da pričam sa tobom dok izgledaš kao da si se igrala u blatu”. Dakle, eksperiment – završen!

Bez želje da previše kritikujem maske od gline, ali lično želela sam da probam nešto jednostavnije, “urednije”, a efektno, te me je vrlo obradovala vest da je beauty svet “opčinjen” tissue maskama za lice. Ideja za tissue maske je originalno potekla iz Azije; jednostavno i brzo se koriste i neverovatno efikasno dehidriranu kožu vraćaju u (mladalački) život! 

Aqua bomb 5 činjenica koje treba da znaš o TISSUE MASKAMA   najnovijem hit proizvodu u BEAUTY svetu!

Za početak, ovo je zvučalo obećavajuće. Reč “tissue” u bukvalnom prevodu znači maramica. Drugim rečima ova maska je zapravo maramica napravljena od specijalnog materijala; unapred laserski isečena i prilagođena crtama i obliku lica, te “potpopljena” u koktel zdravih i korisnih supstanci za kožu. Benefiti korišćena ovih maski su mnogobrojni –  a materijal same maramice obezbeđuje dubinski prodor zdravih materija u kožu.

Zato sam se potrudila da otkrijem što više o tissue maskama, te u nastavku saznaj zašto i ti moraš da ih probaš, koje tissue maske će najviše odgovarati tvom tipu kože i koliko su jednostavne za upotrebu.

 #1 / Izuzetno su hidratantne

Tissue maske su obogaćene aktivnim sastojcima koji brzo čine kožu hidriranom i efektno se bore protiv umorne kože, ali i bora i prvih znakova starenja. Tako recimo, Garnier Tissue maske sadrže aktivne sastojke poput ekstrakata nara, zelenog čaja, lavande, kamilice, te hijaluronsku kiselinu koja intenzivno rehidrira kožu – i to toliko efikasno da jedna maska sadrži ekvivalentni nivo hidratacije koju dobijaš kroz 7 dana korišćenja seruma!*

Screen Shot 2018 08 16 at 08.44.35 e1534410479787 5 činjenica koje treba da znaš o TISSUE MASKAMA   najnovijem hit proizvodu u BEAUTY svetu!

 #2 / Efikasno “hrane” kožu zdravim sastojcima

Osim činjenice da hidriraju kožu, tissue maske sadrže i druge sastojke koji hrane kožu. Tako recimo Garnier MOISTURE + AQUA BOMB tissue maska sadrži ekstrakte nara koji koži daje mladalački sjaj; MOISTURE + FRESHNESS tissue maska sa ekstraktom zelenog čaja čisti i čini pore manje vidljivim, dok je MOISTURE + COMFORT maska obogaćena ekstraktom kamilice i uklanja osećaj suve i zategnute kože.

Comments