Da li si ispratila sve poslednje modne trendove koje si videla na svom omiljenom modnom magazinu? Kada si shvatila da si u toku, primamljivo ti je izgledala i ideja kako da kombinuješ pomfrit sa šampanjcem, pa ti je to postao novi #guiltypleasure za vikend, zar ne?

Onda je sad pravo vreme da počneš da planiraš svoje sledeće putovanje na osnovu lokacija koje preporučuju travel blogeri, a veruj nam, destinacije će te samo fotografijom ostaviti bez daha, tako da zamisli samo kako je tek kada stigneš tamo.

Pet destinacija koje bi trebalo potencijalno da uključiš u razmatranje kada budeš planirala svoje sledeće putovanje ti donosimo baš mi, a sigurno ćeš pronaći nešto što će ti se jako dopasti.

Puglia, Italija

Svako ko ima makar malu opsesiju Italijom će se automatski zaljubiti u ovo mesto. Nekoliko zemalja uvek ima interesantne regije da ponudi turistima, ali na kraju dana – svi se vraćamo u Italiju. Ovaj put izdvajamo Pugliju. Svima nam je dobro poznato da je Italija u obliku cipele sa štiklom, e, Puglija je sama “štikla” te zemlje. U poslednjih nekoliko godina je privukla pažnju turista, jer je ostatak obale izuzetno skup. Ova regija ima da ponudi fantastičnu morsku hranu, a samo zbog arhitekture ćeš se zaljubiti u istu. Ono što je mnogima bitno – još uvek nije potpuno otkrivena od strane turista. Možeš da uživaš tako što ćeš sedeti u bilo kom lokalu koji je kraj mora i opuštati se bez problema u čaši lokalnog vina u koje ćeš se instant zaljubiti. Pored vina, dobra i obimna večera je takođe poželjna, a račun opet neće biti velik naspram mnogih svetskih turističkih destinacija i ostatka Italije. Tako da, pre nego što ovo postane glavna turistička destinacija, ugrabi priliku i poseti ovu regiju, sigurni smo da ćeš biti oduševljena.

Ostrva Cook, Polinezija

Ljudi masovno i konstantno putuju na Maldive, Bora Boru, Tajland, ali manje poznata su svakako Cook ostrva, koja se nalaze u Polineziji. Ono što takođe mnogi ne znaju je da je to mali, netaknut raj na zemlji – ili barem tako kažu. Sastoji se od čak petnaest manjih ostrva, a dva najpopularnija su Rarotonga Aitutaki. Rarotonga je poznata po svojim plažama i po ronjenju koje je magično, dok Aitutaki ima prelepe slikovite lagune koje će te sigurno oduševiti. Razmišljaj o ovoj destinaciji kao da su Havaji, ali pre pedeset godina kada nisu bili ekstremno popularni i bez svih modernih pogodnosti koje donosi dvadeset i prvi vek (konstantan pristup internetu, mrežama itd.). Malo je šokantno kako je ova lokacija i dalje na neki način neotkrivena od strane Amerikanaca, tako da bolje požuri da bukiraš svoje putovanje na ova divna ostrva.

Comments