Modni mesec možda zahteva da u svoje odevne kombinacije uložimo mnogo vremena, truda i razmišljanja, ali čini se da je, kada je o frizurama reč, potpuno suprotno. Posmatrajući Nedelje mode tokom prethodnih nekoliko godina, možemo primetiti da je sve aktuelnija prirodna, ali negovana i blistava kosa. Moguće je da to ima veze i sa brojem modnih događaja, revija i modnih prestonica koji sve više raste, tako da ko bi nas mogao kriviti kada, budući da provodimo tri nedelje na modnim dešavanjima, radije izaberemo da ujutru 15 minuta duže odspavamo umesto da stojimo pred ogledalom?

Svakako, pravi je trenutak da se opustimo kada je reč o prečestom i detaljnom stilizovanju koje osim što oduzima puno vremena, može da uništi kvalitet kose. Ipak, to nikako ne znači da trendseterke ne izgledaju šik kao nekada – ništa nije više kul od prirodnih frizura, a čak vidimo i povratak najboljeg prijatelja za dan sa lošom kosom – pletenice.

Definitivno se već može zaključiti koje su trendi frizure za 2020-tu. Ispod su neki od izgleda koji su se iznova i iznova pojavljivali na Nedelji mode u Kopenhagenu, a koji će bez sumnje biti deo uličnog stila tokom meseca. Najbolje u vezi sa njima je to što su sve vrlo jednostavne za kopiranje i uklapanje u naš svakodnevni izgled.

Niski konjski rep ili punđa

Ovo je vrlo jednostavan način da za nekoliko minuta stilizujemo kosu, ali je pomalo dosadno. Jedan od načina da popravite tu monotoniju jeste dodavanje nekog upadljivog dodatka kao što je niz bisernih kuglica, trakicu od cirkona ili perlice. Ovo će frizuri dati drugačiju, posebnu notu, a ne morate uložiti previše truda.

Aksesoari za kosu

Najjednostavniji i najbrži način da “osvežimo” svoju kosu. Aksesoari za kosu aktuelniji su nego ikad – rajfovi, marame, trake za kosu ili šnale u raznim formama i oblicima. Za koji god da se odlučite, nećete pogrešiti.

Comments