Iskrena da budem, nikada nisam bila previše ženstven tip koji se “ložio” na haljine, ali od kada sam počela da radim 9-17h posao, počela sam istinski da cenim ovaj odevni komad i to na više nivoa. Prvo i verovatno najvažnije – udobnost. Ako 8+ sati treba da sedim u kancelariji, naravno da će mi farmerke smetati već posle prvog sata. Ovako, u haljinama zaista imam osećaj da mogu da dižem, slobodno se krećem, sedim… ma, šta god! Druga važna stvar je praktičnost haljina. Ukoliko te s vremena na vreme bocne ono čuveno “ne znam šta da obučem, nemam šta da obučem, ništa mi se ne nosi”, haljina zaista pomaže jer je reč o jednom jedinom komadu koji je potreban da bi izgledala dobro za koju god priliku da se spremaš. Samo odaberi odgovarajuće aksesoare i to je to, problem rešen.

U to ime, kao novopečeni obožavalac haljina, u nastavku ti otkrivam kojih će to 5 modela biti pravi hit u novoj deceniji! (Da, znam, zvuči strašno, ali 2020. zaista jeste nova decenija!)

Džemper-haljina

U skladu sa aktuelnom sezonom jesen/zima kojom nova godina i počinje, prva na listi je takozvana džemper-haljina koja spaja sve ono što kod ova dva odevna komada volimo – mekoću i toplinu džempera sa slobodom i udobnošću haljine. U odnosu na svoj stil i građu, pronađi model koji najbolje “radi” za tebe – mini, midi, maksi, sa rolkom ili “čamac” kragnom, oversized na vezivanje ili uzanu, uz telo. Koji god model da odabereš nećeš pogrešiti, a upotpuni ga statement nakitom i kul čizmama.

Plišana haljina

I dalje smo u sezoni jesen/zima iliti party sezoni! Ukoliko nisi ljubitelj perja i šljokica, tvoj izbor može biti old-fashioned, but cool haljina od pliša! Možda nije izbor za svaki dan, ali je zato za veče pun pogodak, samo je potrebno pronaći nijansu koja laska tvom tenu i boji kose. Retro modeli haljina su trenutno dobrodošli, ali ako ti je materijal sam po sebi već previše vintage, onda odaberi moderan, trendi model haljine u kojoj ćeš se odlično zabaviti na prazničnoj proslavi.

Comments