Koliko god da imamo posla i koliko god da smo aktivni, u nekim situacijama jednostavno osetimo – dosada nam se primiče i mi ne znamo kako da joj se suprotstavimo. Naročito u ovoj godini kada je mnogo nas radilo od kuće i kada su nam izlasci bili smanjeni i slobodno vreme je delovalo kao neka čudna kategorija stopljena sa ostatkom vremena sa kojom zapravo ne znamo šta bismo radili. Iako nam je istovremeno jasno da je tu i da bi trebalo da se pokrenemo i iskoristimo trenutak. Ukoliko i vi niste sigurni kako da provedete naredni vikend, ili slobodne dane pre njega – evo nekoliko jednostavnih predloga koje ćete poželeti da isprobate, a koji će vam sigurno ulepšati dane.

Organizuj game night

Društvene igre su idealan način da organizuješ društvo ili kompletnu porodicu i uključiš ih u zabavno veče koje će svima prijati, i koje ćete kasnije pamtiti. Iskreno, ja toliko uživam u game night večerima, da ih sa svojim bliskim krugom ljudi igram određenim danom svake nedelje, ali naravno – za početak jedno veče, pa onda planovi za dalje. Game night se može organizovati kako uživo tako i online, pa je ovo idealan način za druženje i u vreme izolacije, ili ako su vam prijatelji u inostranstvu. Možete igrati sve, od pantomima do pictionary-ja ili nekog od board game-ova, na vama je samo da odaberete svoj favorit.

Spremi svoju omiljenu večeru iz restorana (ili filma) kod kuće

Kulinarenje je poznata stvar, u kojoj smo se, ako nikada ranije, u ovoj godini sigurno oprobali, kada smo većinu vremena provodili kod kuće. Ipak, ako ste ostali bez ideja, ako je vaš recept za paste sad već svima, pa i vama, postao poznat i pomalo dosadan – a odbijate da ponovo naručite dostavu, idealno rešenje je da uložite malo više hrabrosti i neki od svojih omiljenih recepata rekreirate kod kuće. Za inspiraciju možete pogledati YouTube kanal Binging With Babish, koji sadrži emisije u kojima se rekreira hrana koju su likovi pravili u serijama i filmovima, ili emisiju Selena + Chef, iza koje stoji Selena Gomez.

Comments