Čini se da je šminka više nego ikad najvažniji deo naše svakodnevne beauty rutine. U svako doba dana, koja god prilika da je u pitanju i kakav god stil da volimo, perfektan makeup se podrazumeva, a ponos koji osećamo po završetku šminkanja, kada se pogledamo u ogledalo i shvatimo da izgledamo bogovski – neprocenjiv je! I naravno, selfi odmah “pada”, a potom i pohvala na društvenim mrežama. Jer, taj ajlajner čini da se osećaš kao profesionalni šminker! Woohoo!

No, čak i da nisi tako vešta kada je šminkanje u pitanju ili se i dalje (m)učiš i boriš da shvatiš gde koja senka ide, danas ti predstavljamo pet ključnih tehnika šminkanja koje moraš da savladaš kako bi se i sama osećala like a pro!

“Vertikalna” eye makeup tehnika

Ova tehnika šminkanja je pogodna za devojke sa sitnim, uskim ili očima srednje veličine jer čini da izgledaju šire i krupnije. Ovu tehniku šminkanja možeš da koristiš i za dan i za veče, samo ćeš, naravno, koristiti različite nijanse i “jačine” senke. Recimo, za dan je sasvim u redu odabrati jednu nijansu, dok se za veče slobodno poigraj tonovima i bojama. Samo zapamti – najtamnija nijansa uvek ide na spoljašnji ugao oka!

vertikalna tehnika 5 ključnih tehnika šminkanja koje treba da savladaš
Comments