Ako si jedna od onih koja svakodnevno lista modne magazine i prati fashion sajtove, imaš svoj mali modni dnevnik, razmišljaš o pokretanju svog modnog bloga… onda ove knjige moraš imati na svojoj polici.

How to be Parisian

Konačno imamo izuzetan modni vodič napisan od strane četiri Francuskinje ( An Berest, Odri Duan, Karolin de Megre, Sofi Mas). Na 258 strana do detalja nam opisuju život, stil i navike najelegantnijih žena na svetu. Kako izgraditi autentičnost, kako na prirodan način izneti tajanstvenost i senzualnost. Takođe, u ovoj knjizi možeš pročitati male tajne prvog dejta,kao i kako nakon izlaska najlakše preživeti mamurluk. Autorke i same priznaju da su pomalo snobovi i egoisti međutim veoma pouzdane žene. Iako su često temperamentne i tvrdoglave imaju i svoju nežnu stranu.

Ne morate biti Francuskinja da biste bili Parižanka.“ Karl Lagerfeld

Patricija Guči-Guči

Patricija Guči, ćerka Paola Gučija i praunuka Guča Gučija, osnivača čuvene modne marke, prvi put iznosi kroz svoja sećanja pravu priču o kompaniji.Ukoliko te zanimaju detalji o privatnom životu porodice Guči, kako je nastao sam brend, kako je izdržao krizu, kakav je bio odnos između članova porodice, ovo je prava knjiga za tebe.

Autorka priča o svom detinjstvu u babinoj i dedinoj velikoj kući, ranoj mladosti i nastanku prvih torbi; govori o radu kompanije u Firenci i širom sveta, modnim revijama kojima prisustvuju slavne ličnosti pedesetih godina XX veka, ali i razočaranjima, porodičnim nesuglasicama i napetim odnosima između rođaka.Ova lična priča otkriva istrinu o porodici koja je tolike godine vodila jednu od najvećih i najznačajnijih međunarodnih modnih kompanija, koja je i danas simbol italijanske elegancije i smisla za biznis.

Moda

Moda je ilustrovani vodič koji će vam približiti istoriju odeće i stila. Knjiga sadrži sve što treba da znate o modi – od starog Egipta do novih generacija, od Marije Antoanete, preko Džeki Kenedi, do Vivijan Vestvud i Aleksandra Makvina.

Ukoliko se baviš modnim dizajnom ili ti je to velika ljubav u ovoj knjizi uživaj o detaljima o sveobuhvatnoj istoriji kostima, takođe možeš saznati kako su razni istorijski događaju imali uticaj na svet mode. Kako se birala odeća ali i materijali na osnovu socijalnog statusa i društvenih prilika.Kada je javio i kako se razvijalo nošenje kostima. Dokaz da je moda oduvek zauzimala bitan deo života ljudi. Ova knjiga predstavlja vodič kroz istoriju odevanja ljudi, počev od balskih haljina koje datiraju još od srednjeg veka pa sve do legendarnog Šanela i Diora i ostalih kreacija sa crvenog tepiha. Izuzetno poučna knjiga koja pruža najopširnija znanja o razvoju mode.

The Little Dictionary of Fashion

Od koga možemo saznati više i senzualnije detalje nego upravo od modne ikone Kristijana Diora. U ovom fenomelanlnom delu Dior iznosi detalje o tome šta svaka žena mora da usvoji u svom dnevnom ritualu.Počev od načina na koji se vezuje šal za određene prilike pa sve do detalja koji su neophodni na venčanju. Jednostavnost, nega i dobar ukus su tri ključne reči koja svaka devojka mora da usvoji kako bi njen stil svaki dan bio besprekoran.Takođe cela knjiga je praćena modnim ilustracijama.

Verujete li u prijateljstvo na Fejsbuku? (BLOG)

Znaci da je tvoj prijatelj “fejk”

Razlozi zbog kojih treba da preispitaš šta govoriš prijateljicama o svojoj vezi

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

izvor slika : www.instagram.com, www.unsplash.com

Ana Filipović

Comments