Hajde da zastanemo na minut i zapitamo se šta je to što čini da se osećamo ženstveno, poput boginje? Većina žena će navesti i složiti se oko par stvari: zavodljiv par crnih salonki, čipka, kimono od svile, crveni karmin i naravno koža koja sija i koja je nežna i mekana na dodir.

Leti je to posebno važno. Bilo da smo u gradu, na poslu, pored bazena ili na plaži – nosimo haljine, suknje ili kupaće kostime koji ističu i stavljaju noge, ali i kožu generalno, u prvi plan. Naravno da želimo da budemo pune samopouzdanja i da delujemo negovano; da nam koža sija tako da bude neodoljiva i da mami na dodir!

native 3 e1529943228458 5 koraka kako da ovog leta imaš svilenkastu kožu i budeš ženstvena poput boginje

Kako bi izbegla dosadno ljuštenje kože do kog dolazi kada je ona suva i izložena suncu, i kako bi tokom celog leta imala onaj predivan bronzani sjaj prirodno preplanule boginje, otkrivamo ti 5 koraka koji će ti pomoći da tvoja koža zablista ovog leta!

Redovan piling kože je must!

Pre nego što otvoriš sezonu sunčanja i nošenja mini suknje ili bikinija – priprema kože je prva stavka na listi! Nikako nemoj da zanemariš piling, a korisno je da ga sprovodiš barem jednom nedeljno kako bi odstranila suvu kožu i sprečila ljuštenje iste. Ovo je takođe izuzetno bitno i ukoliko koristiš kremu za samopotamnjivanje jer ćeš tako izbeći fleke i neravnomerno nanešenu kremu – što zaista ne deluje privlačno!

Osim toga, da li si znala da je brijanje nogu zapravo korisno za kožu jer dok istovremeno uklanjaš neželjene dlačice, sprovodiš i blagi piling kože?! Izaberi žilet poput Gillette Venus Comfort Glide Breeze žileta koji ima tri nožića te izuzetno precizno uklanja dlačice.

5 2 5 koraka kako da ovog leta imaš svilenkastu kožu i budeš ženstvena poput boginje

Redovnim pilingom izbeći ćeš i dosadno – a često i bolno – urastanje dlačica!

Hidrirana koža = sjajna koža!

Tokom leta nije dovoljno da samo koristiš kremu sa SPF zaštitom. Naprotiv. Koži je tokom vrelih letnjih dana potrebna dodatna hidratacija, pogotovo što se koža može lako postati iziritirana na suncu!

Savet plus: Ako znaš da te očekuje dan na plaži ili na bazenu, obavezno obrij noge noć pre kako bi izbegla iritacije koje mogu nastati zbog soli ili hlora.

Comments