Hot topics

Vodič za zimu u Sloveniji: Mesta koja treba da posetiš + iskustva koja treba da doživiš

Brze ideje kako da unaprediš svoj zimski stajling

#beautyresolutions: ClearLift & NIR savršena Derma Viva kombinacija za najbolju godinu za tebe i tvoju kožu!

#beautyresolutions: Top 3 beauty proizvoda za blistavu kožu u prazničnoj sezoni – ali i nakon nje!

Savršena vina za savršen ulazak u 2020!

#beautygoals za 2020: Hidrirana i negovana koža i kako je najzad učiniti takvom

Poklon ispod jelke kom će se obradovati svaki pravi #fashionista

8 znakova da te tvoja maca voli + kako da joj uzvratiš

Biljana Tipsarević otkriva koje su boje ove jeseni

#HairHacks: Glam frizura (savršena za sezonu žurki!) za koju su ti potrebne samo dve stvari

Novinarka i influenserka Iva Čuljak, na društvenim mrežama poznatija kao Iva Chu, koju prati nekoliko desetina hiljada ljudi, otkrila nam je kojih pet rutina čine njen dan. Kako bismo se nosili sa svakodnevnim izazovima, Iva preporučuje da u svoj raspored uvrstimo određene aktivnosti kojih ćemo se pridržavati. Ona kaže da se često možemo osećati izgubljeno dok ne kreiramo svoje rutine, a danas uz svojih pet osnovnih rutina – oseća se bolje, bilo da je u društvu ili sama. Iako joj svaki dan nije isti, neizostavno je da se na listi nađu razgovor sa sestrom, trening, obaveze i opuštanje sa prijateljima.

“Jutro započinjem šoljicom toplog napitka uz glo i to je vreme koje koristim da poslažem sve obaveze koje me čekaju tog dana. Znate, imamo dva tipa ljudi – one koji su ujutru odmah spremni da skoče na noge i druge kojima treba bar sat vremena da bi bili funkcionalni. Ja pripadam ovoj drugoj grupi”, zaključuje Iva uz smeh.

iva chu 3 1 5 malih rituala za srećniji život by Iva Chu

Nakon razbuđivanja i pripreme za dan, neizostavan joj je i razgovor sa sestrom Martinom koja više od deset godina ne živi u Evropi. U zavisnosti od obaveza koje ih čekaju, ćaskanje putem društvenih mreža vrlo često im se oduži, ali to je ono što Ivi najviše popravi dan.

“Moja sestra godinama živi na nekim drugim kontinentima i zahvaljujući tehnologiji koju danas imamo ta daljina se zapravo i ne oseti. Navikle smo da se svaki dan čujemo i da obe započnemo jutro virtuelnim razgovorom”, navodi Iva.

iva chu 1 1 5 malih rituala za srećniji život by Iva Chu

Svoj fizički izgled i dobru formu duguje svakodevnom treningu. Kako navodi, vođenje računa o telu doprinosi i oštrini uma. Sledeći na njenoj listi dnevnih zadataka je odlazak na jogu ili pilates.

“To mi je zaista potrebno svakog dana kako bih u miru legla da spavam i u miru se i probudila. Kad imamo mir, imamo i radost. Vodeći računa o svom fizičkom izgledu, osećam se bolje i psihički”, navodi novinarka.

iva chu 4 1 5 malih rituala za srećniji život by Iva Chu

Nakon obavljene fizičke aktivnosti, Ivu čekaju i obaveze koje je isplanirala za taj dan. Kada ih sve reši, neizostavan deo joj je opuštanje sa prijateljima.

“Po obavljanju svih mojih obaveza, svakog dana uživam u druženju sa prijateljicama. To mi često daje insipiraciju za pisanje kolumni. Svima nam se u životu događa toliko različitih stvari na dnevnom nivou koje mogu da nas inspirišu”, smatra Iva.

iva chu 5 1 5 malih rituala za srećniji život by Iva Chu

Po završetku druženja sa prijateljicama, ona svoj dan privodi kraju opuštajući se uz poeziju i prikupljajući energiju i motivaciju za naredno jutro.

“Kada se naveče ušuškam u svoje ćebe i zapalim mirisne sveće, volim da pročitam nekoliko redova poezije. Nažalost, nemamo uvek vremena za maratonsko čitanje romana, ali definitivno ritual koji ne propuštam je poezija pred spavanje, čisto da um pripremim da ne sanja loše”, završava Iva.

iva chu 2 1 5 malih rituala za srećniji život by Iva Chu

Produkcija: WANNABE MEDIA

Editors choice