Osim što su banane jako ukusne i zdrave, one mogu biti i vrlo korisne za negu i lepotu. Iako vam je možda žao da ovu slatku voćku koristite za pravljenje maski za lice, verujte, efekat koji banane mogu imati na vašu kožu nateraće vas da uvek uzimate koju bananu više! Jer, kao što one prijaju vašem organizmu “iznutra” isto tako će prijati i vašoj koži “spolja”.

Osim toga, nega kože koja uključuje banane je jako jednostavna, a prednost je svakako i dostupnost ovog voća tokom cele godine. Maske za lice od banane pune su vitamina koji će prijati vašoj koži, spasiće je od slobodnih radikala i time sprečiti prerano starenje. Nakon korišćenja ovih prirodnih maski, vaša koža lica biće zdrava, sjajna i prelepa!

Maska od banane

Zgnječite bananu i nanesite je na lice i vrat. Držite je 10-15 minuta, a zatim isperite hladnom vodom. Nakon toga, možete masirati kožu kockicama leda. Vaš ten biće blistav i prirodno, zdravo rumen.

Maska od banane i meda

Zgnječite pola banane i dodajte jednu kašiku meda. Izmešajte dobro i nanesite na mokro lice i vrat. Držite masku najmanje 15 minuta, a zatim isperite lice tapkanjem. Umasirajte hidratantnu kremu na kožu i odmah ćete primetiti razliku. Vaša koža biće nežna i prelepa.

banane 5 maski od BANANE koje će vašu kožu učiniti prelepom
Comments