Iako smo još u septembru 2019. mogli da naslutimo šta nas to čeka u sezoni proleće/leto 2020. zahvaljujući sjajnim revijama u kojima smo uživali, izgleda da tu nije bio kraj modnim predviđanjima – trendovi se i dalje formiraju što znači da još uvek ne možemo (a nije ni da želimo) da zaključimo to poglavlje. Tako, postoje komadi koji su evoluirali, malo poranili i već sada počeli da osvajaju scenu, počevši na taj način da najavljuju našu omiljenu modnu sezonu.

Ovi mikro trendovi se polako, ali sigurno definišu i razvijaju na Instagramu, a budući da ova društvena mreža i dalje ima najveći uticaj na naš modni izraz, jasno je da ćemo ih uskoro videti i na ulicama.

Torbe sa oversized karikama

Čini se da se modni znalci i dalje nisu složili oko toga da li ćemo u 2020. godini više voleti mikro torbe ili one oversized (realno, dozvoljeno je sve!) ali ono što je sigurno je to da ćemo voleti upadljive detalje. Primera radi, chunky karike, koje mogu da budu dekorativnog karaktera ili da ukrašavaju sam kaiš torbe. Odlična stvar u vezi sa ovakvim detaljem je ta što može da ti bude zanimljiva zamena za nakit, te eto brige manje kada se budeš spremala za izlazak iz kuće.

Nabrani materijali

Ako mart shvatimo kao laganu uvertiru u proleće, logično je da ćemo početi da se okrećemo laganijim materijalima, a oni nabrane teksture će definitivno biti pravi hit. Najbolji način da ih upotrebiš u svojim autfitima jeste da odabereš bluzu ili haljinu – ležerno, razigrano i slatko!

Comments