Ako neko zna da uživa u životu, onda su to Italijanke! Mada, nije ni čudo kada žive u zemlji izvrsnih vina, najukusnije pice i paste koje su prste da poližeš, kafe koja budi sva čula, sladoleda koji je poznat širom sveta; u zemlji sa nekim od najlepših destinacija u celoj Evropi, u zemlji koja je prepoznatljiva po bezbrižnosti, slobodi i življenju života do maksimuma! Zato, zašto neko ne bi želeo da živi baš kao najšarmantiji i najviše hedonistički nastrojen narod na svetu? Ja nemam odgovor!

Dakle, jedno je sigurno – Italijanke inspirišu! Jesi li gledala film “Jedi, moli, voli”? Sećaš se scene kada se Džulija Roberts žalila kako je pojela toliko pice da će se ugojiti i neće moći da stane ni u jedne farmerke? A sećaš li se odgovora koji je dobila na to – pa šta, kupićeš nove farmerke! E to je filozofija života koja nam je potrebna ovog vikenda! Živi i uživaj svim čulima pa gde puklo da puklo (samo, nadam se da neće farmerke biti te koje će da pucaju)! Hm… Nama se sviđa ovo pravilo i zato ga i usvajamo ovog vikenda i provodimo se baš poput pravih Italijanki! Kako? Ovako!

Kapućino + kroasani = ljubav

Italijanke svoj dan započinju na najlepši mogući način – uz kafu i ukusne poslastice. Njihov doručak obično uključuje nežni kapućino i slatke kroasane, zato se već od ranog jutra uputi u omiljenu kafeteriju ili pekaru. Topla kafa i sladak ukus testa će te automatski razbuditi, navući osmeh na lice i spremiti te za divan i uzbudljiv dan koji je pred tobom!

kafa 5 načina da se ovog vikenda provedeš poput Italijanke

Kej + sladoled = dobra zabava

Naravno da se u svoju italijansku avanturu nećeš zaputiti sama! Drugaricu po ruku, zaobiđite gradski prevoz i groznu gužvu, sedite u svoj auto i pravac – kej. Parkirajte se na neku čistinu, otvorite sva vrata i prozore, “odvrnite” omiljeni radio do daske i napravite same svoju žurku. Letnji hitovi se podrazumevaju, a jeste da niste u Rimu da jedete onaj njihov savršeni sladoled svih ukusa, ali možete da nađete adekvatnu zamenu u nekoj od naših poslastičarnica. Osim sladoleda, must have su i slamati šeširi i naočare. Opustite se i budite strankinje u sopstvenom gradu! Naravno, u obzir dolazi i šetnja kejom, ali u tom slučaju ne zaboravi super kul i super udobne Superga patike izrađene od vulkanske gume koje će ispuniti sve tvoje kriterijume kada je stil u pitanju. (Možeš ih nabaviti u Sportina radnjama!)

supergafiat 2 5 načina da se ovog vikenda provedeš poput Italijanke

Pasta + belo vino = uživanje za sva čula

Vreme je za ručak! Njami! U duhu Italijanki, ručak može da bude jedino pasta ili morski plodovi (ukoliko ih voliš), zaliveni hladnim belim vinom. Ništa drugo ne dolazi u obzir! Tipični italijanski specijaliteti su pravo uživanje za sva čula, a ne samo da ćeš uživati u mirisu i ukusu, već ćeš moći i da usnimiš odličnu fotografiju za Instagram. Ko još može da odoli italijanskom vajbu?

Comments