Nije vam neka nova vest da pegla i figaro za kosu oštećuju našu dlaku. Logično je da temperatura od 230 stepeni nije nešto što će prijati našoj kosi. Iako je trenutni rezultat estetski lep, dugoročno će naša kosa biti iskrzana i osušena.  Onda je skoro potpuno ošišamo, i sebi svečano obećamo da ćemo je ovog puta ređe koristiti. Ipak, svaki put prekršimo to obećanje – do sada. U nastavku teksta pročitajte kako možete da stilizujete svoju kosu bez toga da joj priuštite toplotni udar.

Prespavajte sa pletenicama

Da, poslednji put smo to uradile u osnovnoj školi. Da, vreme je da to uradimo ponovo. Taj “Barbie” izgled je oduvek bio naš guilty pleasure, ali smo se sa vremenom ulenjili i sama pomisao na to da moramo da pletemo sitne pletenice satima, veoma nas je umarala. Ipak, uopšte ne moraju da budu sitne! Na sveže opranoj (i prosušenoj) kosi ispletite svega 6, 7 pletenica, i to će vam biti dovoljno da vam kosa ima one reckave talase za koje frizeri moraju da kupuju dodatke koje stavljaju na peglu. Prespavajte, i ujutru ih raspletite. Kada ih raspletete, nemojte ih češljati jer će onda biti naelektrisane i kosa će vam biti “kao metla”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @loving_inspo25

Koristite penu za kosu

Kada vam je kosa već pomalo masna i niste je prali nekoliko dana, a nemate vremena da joj se posvetite, pena za kosu je savršeno rešenje. Ona mnogo bolje izgleda kada kosa nije čista, a pritom i dodatno prlja kosu, pa je bolje da to uradite kad znate da ćete svakako sutra morati da je perete. Kosu razdelite na desetak delova pa zatim jedan jedan po jedan natopite dobrim slojem pene za kosu (koju ćete prvo promućkati) i onda  uvijte u pužiće. Ostavite da stoji nekoliko sati, i pred polazak dodajte još malo pene ukoliko želite da vam one budu “mokre”.

Umesto krpica – pojas za bademantil

Jedan od ultimativnih lajf hekova je upravo uvijanje kose pojasom za bademantil. Sa ovom cakom ćete potpuno izbeći korišćenje figara (ili učenje kako se kosa uvija peglom) i nećete “častiti” svoju negovanu kosu visokim temperaturama. Talasi će vam biti prirodni i stilizovani, a budući da je potrebno samo da prespavate sa pojasom u kosi, nećete vam oduzeti ni mnogo vremena. Pogledajte tutorijal i otkrijte kako uz malu pomoć bademantila možete doći do holivudske frizure.

Comments