U samoizolaciji možete učiniti toliko dobrih stvari za sebe. Jedna od njih svakako je posebna nega kože koju vaše telo zaslužuje. Evo kako da od prirodnih sastojaka koje možete pronaći u marketima i svojoj kući, napravite fenomenalne maske za lice i piling za ruke, kao i saveta kako da se zaštite od štetnih zračenja ekrana budući da trenutno svi vreme provodimo uz mobilne telefone i računare. Vaša koža i telo će vam biti neizmerno zahvalni.

Naučite masažu lica

Sada kada je vremena na pretak, najbolji je trenutak da se bavimo sobom, u svakom smislu. Naša koža zaslužuje posebnu negu koju bi trebalo implementirati u svoju dnevnu rutinu i kada sve ovo prođe. Osim što je u svakom smislu odlična za negu kože, masaža lica je i jedan od najdelotvornijih rešenja protiv starenja kože. Masaža lica može da osveži tonus kože, uspori starenje i odloži pojavu novih ili prvih bora. Svakodnevno (ručno) masiranje lica pomaže u borbi sa “opuštenim” obrazima i borama. Kožu bi trebalo podizati prstima i dlanovima, nikako je ne spuštati na dole, a za ovu masažu najbolje je da koristite neko biljno ulje, na primer, kokosovo ili kremu od ši butera. Ukoliko još uvek niste sigurni kako bi to zapravo trebalo da izgleda, na YouTube-u možete pronaći veliki broj tutorijala na ovu temu.

Maska za lice

Bilo da je reč o maskama za hidrataciju, podmlađivanje, protiv bora, crvenila, mitisera, one su najbolji prijatelji kože lica. Neke možete jednostavno napraviti od prirodnih preparata, u kućnim uslovima. Maske za hidrataciju kože lica uglavnom se prave od sastojaka koje možete pronaći u svakom marketu kao štu su banane, avokado, med, ovsena kaša ili jogurt. Banana je bogata kalijumom koji potpomaže dubinsku hidrataciju kože, a aminokiseline koje se u njoj nalaze pomažu koži da održi elastičnost. Avokado, pored vitamina A koji sadrži banana, sadrži vitamin E koji oštećenoj koži pomaže da se oporavi. Avokado i banane su odlični za suvu kožu budući da su blagi i ne izazivaju peckanje. Med ima antibakterijska svojstva i smanjuje upale, pa je odličan ukoliko imate problem sa mitiserima. Takođe, med zadržava dubinsku vlažnost kože. Ovsena kaša, bogata aminokiselinama, takođe pomaže koži da zadrži vlažnost. Jogurt sadrži mlečnu kiselinu koja će vašu kožu omekšati na čudesan način. Osim toga, bogat je kalcijumom.

Možete za početak napraviti masku od jogurta i meda, fantastičnu za hidrataciju lica. Za ovu masku neophodno je da pomešate dve kašike jogurta i jednu kašiku meda. Napravite pastu i nanesite na lice i vrat. Ostavite da deluje dok se ne osuši, pa tek onda isperite. Jogurt zadržava vlažnost, dok med omekšava kožu i hidrira je, polako, ali dubinski.

Comments