Sve žene vole da uz pomoć šminke svoje oči iznesu u prvi plan. Najpopularniji način šminkanja je “mačkasti” ali da biste se savršeno našminkale bitno je da znate kako da pristupite svom obliku očiju. 

Kada koristimo crni ajlajner skoro da ne postoji krilati oblik povučene crne crte koji će vaše oči učiniti da izgledaju loše, ali postoji nekoliko trikova koji vam mogu pomoći da šminka i oči izgledaju mnogo bolje, čega niste  ni svesne dok ne probate. Ovi trikovi vam čak mogu popraviti i asimetriju očiju, ukoliko je imate.

Svaka žena najbolje poznaje svoje lice a trebalo bi i da zna kako da se našminka tako da istakne prirodnu lepotu koju poseduje a u isto vreme i da sakrije sitne mane i nepravilnosti, jer iako znamo da je svaka žena lepa na svoj način isto tako znamo i da ne postoji žena bez sitnih mana. Ako vam se i učini da poznajete neku sa savršenim crtama lica, znajte da ona tako ne misli i da se služi malim trikovima da bi izgledala još bolje.

Oko 5 načina ŠMINKANJA za 5 tipova očiju

Ono što treba da znate jeste da postoji nekoliko oblika očiju. Iako nam se čini da su svakom oči drugalije i koliko god se razlikovale od jedinke do jedinke, postoji nekolliko tipičnih oblika očiju pod koje možemo svi da se svedemo. Da biste znale kako da makeup proizvodima na najbolji način istaknete svoj pogled, jako je bitno da ustanovite kakav oblik očiju imate i njemu prilagodite način šminkanja.

Profesionalni šminker Džo Bejker otkriva nam 6 načina šminkanja za 6 tipova očiju. Pronađite svoj i počnite pravilno da se šminkate da biste što bolje istakli lepotu svojih očiju.

Razmaknute oči

Ako ste vlasnica ovakvog tipa očiju onda je najbolje da koristite tamne senke. Cilj kod daleko postavljenih očiju je da ih našminkate tako da izgledaju bliže jednom drugom oku. Kada koristite ajlajner tom priliko iscrtajte liniju na unutrašnjoj strani donjeg kapka i izvucite je što bliže korenu nosa. Kada ovako našminkate oba oka izgledaće da su bliži jedno drugom. Izvežbajte nekoliko puta pre nego vam ruka postane sigurna.

Oci 1 5 načina ŠMINKANJA za 5 tipova očiju
Comments