Znam, i meni se dešava da na Instagramu vidim sjajnu ideju za manikir, ali kad krenem da je uradim (jer naravno ne idem uvek kod “stručnjaka”), smesta se pokajem – čoveče, pa ja ovo ne umem, šta je ovo?! Zbog toga obično završim sa providnim lakom na noktima ili eventualno nekim tamnim koji jedva precizno nanesem i to je to. Kreativni manikiru, zbogom!

Pa ipak, s vremena na vreme valja promeniti navike i zaista probati nešto novo, pa čak i sama samcijata, zato ti u nastavku predlažem nekoliko zanimljivih #nailart ideja za koje ti nije potrebno nimalo veštine, a izgledaju sjajno – lično sam isprobala!

Bele rade u duhu 90-ih

Na nokat najpre nanesi providan lak kao bazu, a zatim uz pomoć ukosnice belim lakom iscrtaj mrlju (bukvalno malo lepšu mrlju) koja treba da predstavlja cvet, odnosno, latice. Kada se cvet u potpunosti osuši, na sredinu stavi malu žutu tačku (takođe ukosnicom) i to je to, tvoj super lak manikir je gotov!

Glitter Ombre

Što bi moj kolega Jovan rekao, postoji li osoba koja ne voli šljokice?! Vođena ovom idejom, izdvoji omiljeni lak sa šljokicama (ili više njih) i na nokat najpre nanesi providan lak, a zatim onim šljokičastim ukrasi nokat od dna ka vrhu ili obrnuto, tako da stvoriš ombre efekat. Naravno da to ne treba da bude precizno, zato slobodno opusti ruku, udahni duboko, prepusti se i šaraj! Top-coat lak može da bude sa nešto diskretnijim šljokicama ili sedefastim sjajem kako bi tvoj manikir bio još sjajniji – u svakom smislu te reči!

Comments