Da li vam se dešava da ponekad zaboravite da je Megan Fox, zapravo, glumica? Lista koju smo sačinili predstavlja podsetnik da Megan ume da ponudi mnogo više od neprestane medijske pažnje, što je više puta dokazala, igrajući raznolike uloge u varijetetu filmskih žanrova. Njena filmska persona je očaravajuća i misteriozna – čak i kad trči, kad se bori s robotima ili ljubi sa srednjoškolcima. U toku bogate karijere, ostvarila se kao deo blokbaster franšiza i kultnih klasika, pa naš spisak uključuje njene vodeće do nedovoljno cenjenih sporednih uloga (ne uključujući cameo u filmu The Dictator)…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Megan Fox (@meganfox)

Friends with Kids

Uprkos kontroverznim rom-kom aspektima priče, i činjenice da je lik Adama Scotta većim delom bezveznjaković, film rediteljke Jennifer Westfeldt iz 2011. godine čini vrsni glumački ansambl, predstavljajući duhovito istraživanje jedinstvenih, savremenih ljubavnih veza. Megan se tad nalazila na ranim počecima karijere, kad su studiji redovno igrali na kartu njenog seksepila, ali je njena uloga glumice Mary Jane više istakla njen prirodni šarm i humor. To je dokaz da se sa kvalitetnijim scenarijom talenat više ističe, pa Megan s pokrićem zauzima mesto pored Maye Rudolph, Kristen Wiig i Jona Hamma.

Jennifer‘s Body

Žrtva obmanjujuće marketinške kampanje namenjene napaljenim tinejdžerima koji su već voleli Meganinu ulogu u Transformers franšizi, Jennifer‘s Body je, srećom, zauzeo svoje mesto na listi kultnih horor klasika. Ova feministička horor fantazija počinje s citatom “Hell is a teenage girl”, i istražuje teme puberteta, seksualnog uznemiravanja, toksične muževnosti, sa mešavinom komedije i slasher ostvarenja, dok performans Foxove i Amande Seyfried izvlači ceo film, pokazujući da umeju da se nose sa zahtevnim glumačkim poduhvatima. Bilo da vas je odvratila negativna kritika, ili ga niste pogledali više od jedne decenije, ili želite još jedan razlog da ga pogledate – jesenja sezona je savršeno doba da ponovo date šansu možda najboljem filmu Megan Fox.

Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows

Prvi deo CGI-igranog akcionog filma Teenage Mutant Ninja Turtles je, nažalost, rezultirao lošim ostvarenjem, pokušavajući da pređe granicu između smešne premise i utemeljenijeg, modernijeg pristupa. Nastavak je daleko od sjajnog, ali barem je uspeo da u potpunosti prigrli duhovitost pričajućih kornjača što njegov prethodnik nije uspeo. Fox se vraća kao voljena TV novinarka April O’Neal i, iako je igrala u boljim filmovima koji su više koristili njen talenat, ovo je svakako jedno od njenih ostvarenja koja najmanje izazivaju glavobolju.

Comments