Žene prema svojoj kosi imaju poseban odnos. Negujemo je i čuvamo poput najvažnije dragocenosti; slavimo kada imamo dobar #hairday bez mnogo truda; potajno se prestravimo svaki put kad sednemo u frizersku stolicu zarad šišanja, a da ne pričamo emocije koje preživljamo kada nam kosa opada.

Mnoge od nas će zaista uložiti veliku količinu truda, kako bi svoju kosu učinile i održale lepom, negovanom, bujnom i sjajnom. Međutim, da li si se ikada zapitala da li su neke od svakodnevnih navika koje praktikuješ – kao što su pranje i stilizovanje kose – zapravo štetne po tvoje vlasi?

loreal low sampon 1 5 najčešćih mitova o kosi koje treba odmah da zaboraviš

Tu smo da razbijemo mitove i otklonimo nedoumice koje možda imaš.

MIT:  Što se šampon više peni, više je efikasan u čišćenju

ISTINA: Zapravo, ovo je česta zabluda, jer se vodimo logikom da bogata pena znači čistija kosa. Zapravo, za čišćenje kose nije odgovorna pena već surfaktanti koji u kontaktu sa vodom formiraju micele koje uklanjaju sebum, masnoće i nečistoće.

Šamponi koji pene mogu agresivno delovati na vlasi, te iako uklanjaju priljavštinu i masnoće, istovremeno uklanjaju i sva korisna prirodna ulja i materije sa kose koje koža glave luči i stvara, kako bi zaštitila vlasi.

Rešenje? Na tržištu se skoro pojavio novi L’Oreal Paris Elseve low šamon, čija formula sadrži negujuće sastojke i ne sadrži sulfate* pa prema tome nije agresivan prema dlaci i pogodan je za oštećenu, suvu i obojenu kosu.

MIT: Potrebno je koristiti sve proizvode za negu kose kako bi ona izgledala dobro

ISTINA: Još jedan mit vredan razbijanja. Ne moraš potrošiti pola plate na šampone, serume, regeneratore, pakovanja i druge proizvode za stilizovanje kose, kako bi ona izgledala raskošno i negovano. Umesto toga, dovoljno je da izabereš L’oreal Elseve low šampon koji ti nudi 3 u 1 efekat – pranje, regenerator i negu – specifično namenjenu problemu koji imaš sa svojim tipom kose.

 

LOreal Paris Elseve Low šampon 1 5 najčešćih mitova o kosi koje treba odmah da zaboraviš

Možda misliš da šamponi tipa 3 u 1 ne mogu biti dovoljno delotvorni, ali su u stvari izuzetno korisni jer smanjuju potrebu za dvostrukim tretiranjem i ispiranjem kose pošto je jedan proizvod dovoljan za ceo proces nege i time smanjuješ mogućnost da kosu dodatno iscrpiš prilikom čestog pranja i ispiranja.

Comments