Iako se leto polako bliži kraju, sunce je i dalje jako, temperature su velike i trebalo bi da pripazimo na kožu i održimo je hidriranom koliko god je to moguće. Ukoliko se u životu već borite sa kožom koja se brzo suši, čak i u zimskim mesecima, sigurno ste se susreli sa mnogim preparatima koji vam obećavaju magiju – ali je na kraju ne ispune, a ne otkriju vam ni srž problema. Ipak, ako ovih problema u životu ranije niste imali a sada ste počeli sa njima da se susrećete, bez brige, u nastavku teksta čeka vas pet razloga zašto vam se koža isušuje – i šta realno možete da uradite po tom pitanju.

Previše toplih tuševa šteti tvojoj koži

Znam, bolno saznanje za sve nas koji volimo da se tuširamo vodom koja nam “gori” kožu. Previše vrela voda, pogotovo u kombinaciji sa sredstvima za tuširanje čini da naša koža izgubi prirodna ulja koja stvara kako bi održala zdrav nivo hidriranosti. Ukoliko se još uz tuširanje vrelom vodom tuširate veoma često, vrlo su velike šanse da koža jednostavno neće ni stići da vam se “oporavi” i povrati svoja prirodna svojstva, pa ste onda skloniji crvenilu ili svrabu. Srećom, rešenje za ovaj problem je lako. Pokušajte da smanjite temperaturu vode kojom se tuširate – a sa vremena na vreme priredite sebi i kratki hladan tuš. Takođe, ako volite da uživate u dugim kupkama, u vodu nakapajte malo ulja, i pazite da su preparati za tuširanje koje koristite hidrantni. I naravno, nakon tuširanja odmah častite kožu losionom za telo.

Ne izbacuj voće iz ishrane

Da, toliko je bitno. Nedostatak voća i povrća u ishrani čini da gubite određene vitamine, a vitamini su važni za procese u vašem organizmu. Na primer, vitamin C je zaslužan za proizvodnju kolagena – a poznato je da je kolagen ključni vitamin za zdravlje i dobar izgled kože, kose i noktiju. Tako da, osvežite se voćnom salatom po ovim sunčanim danima i vaša koža će takođe uživati u tome!

Comments