Bravo, ti si mlada, ambciozna i zaposlena žena, koja neumorno ustaje svakog jutra i među prvima stiže na svoj kancelarijski posao koji traje od 9 do 17h. Ipak, i sama po sebi znam kako taj život izgleda i kako nije nimalo lako da ti koža pet dana u nedelji, kada si na poslu, ostane negovana i lepa. U nastavku teksta pročitaj sa kojih se pet problema u nezi kože, poslovne žene najčešće susreću, i kako da ih lako i brzo rešiš.

Klima uređaj čini da ti koža bude suva

Iako si potencijalno ustala pre svih i pre odlaska na posao stavila kremu za lice i adekvatno je hidrirala, nakon nekoliko sati sedenja za radnim stolom osetićeš da ti koža gubi elastičnost i hidriranost. Klima uređaji, iako leti skoro pa nephodni, smanjuju vlažnost vazduha u prostoriji, i samim tim čine da ti koža na dodir deluje kao papir, da se pomalo neprijatno zateže i gubi rumenilo.
Srećom, ovaj problem je relativno lako rešiv. Na posao sa sobom možeš poneti hidratantni sprej za lice i samo se podseti da ga sa vremena na vreme blago naneseš.

Kada leti dođe pauza za ručak, izlazak napolje iz hladne kancelarije čini da se dodatno znojiš

Taman si naviknuta na određenu temperaturu u uslovima kancelarije, ali izlazak na pauzu za ručak remeti taj balans. Koža ti se pojačano znoji, krema za sunce koju si nanela se verovatno “istopila” na tvom licu i osećaš se kao hot mess. Ne želiš rukama da diraš lice i zaista ne možeš ponovo da nanosiš sloj kreme, ali postoji izlaz i iz ove situacije.

Kremu na lice nanesi ujutru i u blagom sloju na, ne preterano našminkano lice. Sa sobom nosi kremu za sunčanje u stick-u, koju možeš lako naneti bez dodirivanja lica rukama, a dobro bi bilo da u torbi imaš i obične i hidratantne maramice, kako bi upila višak vlage sa lica, pre nego što naneseš novi sloj kreme.

Comments