Ako postoji jedna distinktivna karakteristika našeg lica – to su obrve. Obrvama postižemo simetriju (ili u tome ne uspevamo), obrve nam ističu pogled i obrve najčešće vrlo dobro prikazuju period u kojem živimo – jer svi se sećamo kako smo pre 10-ak godina zbog trenda previše počupali obrve i od tada se naravno kajemo i krijemo stare fotografije. U međuvremenu, peterano počupane obrve zamenile su jasno oblikovane i iscrtane, a zatim naglašeno guste, a sad nakon izolacije – pa, takve kakve jesu i kakve nam je priroda podarila. Spuštene obrve mogu da učine da izgledamo tužno, obrve koje idu na gore čine da izgledamo kao da smo imali prirodni face lift, a previše počupane obrve čine da nam lice deluje nedefinisano. Dakle, obrve su bitne.

Poznatima koje vreme provode pred kamerama je već jasno koliko obrve utiču na kompletni izgled, pa tako imamo zvezde koje su nam prepoznatljive upravo po svojim fenomenalnim obrvama. Cara Delevingne, Zendaya i Dua Lipa samo su neke od njih, a ključ je u tome da su one prepoznale da je kod obrva najvažnije da ih ne oblikujete po svaku cenu po trenutnom trendu, već prema svom obliku lica. Evo nekoliko saveta kako da to na najbolji način i uradite.

View this post on Instagram

Absolutely stunning 💙 @d.aleksandria

A post shared by WAKE UP AND MAKEUP (@wakeupandmakeup) on

“Pojačajte” svoj prirodni oblik

Vrlo je moguće da je vaš prirodni oblik obrva upravo onaj koji najviše ide uz vaše lice. U tom slučaju nije važno ukoliko vam je jedna obrva blago podignutija od druge, uz ostatak vašeg lica to verovatno funkcioniše i obrve ne moraju biti idealno simetrične da bi izgledale dobro. Ipak, moguće je da vam obrve nisu dovoljno guste ili da su po prirodi neuredne – a to možete popraviti jednostavno. Popunite obrve tamo gde im nedostaje gustine i trimujte ih makazicama ukoliko im je dlaka predugačka, a ispod obrva dodajte korektor kako biste naglasili svoj prirodni oblik i popunjenost.

Veličina obrva zavisi od veličine lica

Ne zalećite se sa trendovima, kao što rekoh! Ukoliko imate sitne crte lica, ili malo lice u odnosu na bujnu kosu – nemojte previše naglašavati obrve. Izgledaćete neprirodno i obrve će “pojesti” ostatak vašeg lica. Suprotno ovome, ukoliko imate izražene crte lica, ili visoko otkriveno čelo – ne pokušavajte sa tankim obrvama jer vam lice time neće izgledati blaže, već će samo biti dodatno istaknuto kao takvo. Dakle, popunite obrve i dajte svom licu balans koji traži.

Comments