Da li si spremna za izazov? Evo kako da u 2019. pobediš (staru) sebe!

Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Sve tajne ONLINE shopping-a koje moraš da znaš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

1/3

U današnje vreme često se susrećemo sa brojnim savetima i načinama kako da negujemo kožu svog lica. Pored brojnih kozmetičkih proizvoda koji se reklamiraju i “uradi sam” recepata predloga na internetu kako da brzim postupkom dovedemo svoje lice do sjajnog i kvalitetnog izgleda zapravo nije uvek dobro rešenje za našu kožu na duži rok. Prema slepom verovanju internetu i savetima za negu koji nisu cenzurisani treba biti obazriv. Dobro se informišite o onome što pročitate jer je ipak nega vašeg lica u pitanju a ne savet kako da očistite rernu. Ako niste sigurni kako da proverite dobijene informacije onda je najbolje da se konsultujete sa vašim dermatologom ili sa nekim stručnim licem, koje bi moglo da vam da adekvatno objašnjenje o onome za šta se interesujete.

Maska1 5 stvari koje NIKADA ne treba stavljati na lice

Počnite od toga da vi ipak najbolje poznajete kvalitet vaše kože i tokom godina ste sigurno naučile šta vam od kozmetičkih proizvoda prija ili ne. Time se vodite i kada dobijete brojne savete kako da nešto uradite same kod kuće, kako da napravite masku ili prirodni tonik za lice. Najčešće mnogi saveti potiču od dermatologa i stručnih lica, ali ukoliko imate osetljivu kožu dodatno se informišite da li vam preporučeni sastojci mogu naneti još veće probleme. Pogledajte koje sastojke i namirnice ne bi trebalo da stavljate na vaše lice i trudite se da ih izbegavate.

Limun

Sok od limuna je na skali pH vrednosti na drugoj skali sa pH vrednošću 2, što znači da je vrlo, vrlo kisela. Baš kao što i sisanje limuna može da nagrize vašu sluzokožu usta tako i uništi gleđ na vašim zubima, primenom čistog limuna direktno na kožu možete da oštetite zaštitni sloj i kvalitet kože. Ulja koja s enalaze u cutrisu su takođe fototoksična što znači da izloženost kože suncu može pogoršati iritaciju dovesti i do hemijskih opekotina.

Limun 5 stvari koje NIKADA ne treba stavljati na lice

Editors choice