Hajde da budemo iskreni. Da li se i tebi događa da mnogo toga na tvojoj dnevnoj to-do listi jednostavno ostane ne precrtano i ne štriklirano?! Tako je i kod mene. Na kraju dana, mnogo više lopti ispustim, nego što uspem da uhvatim. Da, prioriteti budu završeni, međutim uvek mi nešto od stvari koje želim da završim – izmakne.

Balansiranje između poslovnih obaveza, privatnih stvari koje želim da završim i kvalitetnog društvenog života, jednostavno nije jednostavno. To znači da neću uvek imati savršeno sređen stan; može da se desi da frižider ostane i prazan, a o peglanju veša ne želim ni da mislim! Kad bih samo imala dva, tri dodatna sata dnevno…

kuća2 5 stvari na koje ti odlazi više vremena nego što je zaista potrebno i male cake kako da to promeniš!

Zapravo, sigurna sam da u meni “stanuje” fantastična domaćica i da bi ona briljirala samo kad bih se za to imalo vremena. Ali avaj!

Upustih se zato u jedno samoistraživanje (što je uvek “opasna” stvar), nakon što sam pročitala da se čak 80% vremena može utrošiti efektivnije i bolje (nauka je očigledno rešena da mi “kvari” život), kako bih eventualno saznala na koje mi to obaveze odlazi i više vremena nego što je zaista potrebno. Evo šta sam otkrila:

1. Namirnice za kuću se ne kupuju posle posla. Niti subotom ujutru!

Tada su apsolutno SVI u samoposluzi jer svi imaju isti plan kao i ja. Prvo, parking je prepun, a čak i ako do radnje ne odem kolima, red neću čekati samo na kasi, već i na delikatesu i u mesari, i kod vage za merenje povrća i voća!

Rešenje? Pa, malo zavisi i od toga kako “diše” kraj u kom živiš, ali u mom recimo nedeljom popodne u samoposluzi nigde žive duše nema. Druga opcija je sreda posle 19 časova.

67 3 5 stvari na koje ti odlazi više vremena nego što je zaista potrebno i male cake kako da to promeniš!

2. Zaista vredi izabrati kvalitetan deterdžent za veš

Mislila si da su svi isti?! I ja sam! Ali ipak nije svejedno. Nakon što sam konačno savladala i rastumačila sve one trougliće, kvadrate i druge geometrijske oblike na etiketama omiljenih mi haljina, košulja i džempera, shvatila sam da deterdžent mora biti dovoljno nežan prema mojoj odeći, a da istovremeno postiže odlične rezultate i ne ostavlja beli trag praška za veš za sobom. Ako želim da očuvam beli veš belim, a delikatne materijale kompaktnim sve to pre pranja mora ručno da se opere, ali i da se specifično targetiraju postojeće fleke, ako ih ima. A uvek ih bude – hej niko nije savršen! Koliko samo vremena ode na to!

Rešenje? Kvalitetan deterdžent poput Persil 360° Complete Clean gela. Nakon prvog korišćenja primetila sam da je odećuučinio mekšom i savršeno čistom. Efikasno su nestale sve mrlje, iako ih prethodno nisam dodatno prala, a osim toga, kvalitetno je delovao kako na nižim tako i na visokim temperaturama pranja!

Comments