Već smo puna dva meseca u 2020-oj, godini velikih promena u svakom smislu, pa i kada je reč o različitim beauty trendovima. A kada govorimo o novim počecima, nezaobilazna tema je naravno – nova boja kose. Međutim, ovog proleća se možete sasvim opustiti i izbeći farbanje cele kose – dovoljno je da ispratite neki od ovih zanimljivih trendova i samo osvežite svoju prirodnu bojom dodajući joj neku od predloženih nijansi.

Trendi boje za kosu ove godine pre svega su prirodne, a hladne nijanse ponovo imaju prednost. Među trendovima naći će se i snažne, hit boje poput crvene. Svakako, imajte na umu da pri odabiru boje kose ili nijansi koje ćete dodati ne bi trebalo da se vodite isključivo trendovima. Mogu vam biti inspiracija i pomoći da pronađete svoj stil, ali bi pre svega trebalo da odgovaraju vašem tenu.

Rooted Tweed

Ova nijansa kombinuje spoj toplih žutih i pepeljasto plavih, dok je koren tamniji. To je prirodni look koji je savršen za sve vas koje želite nešto lako za održavanje, uz dodir sunca u kosi. “Dodavanje tamnog korena daje finalnoj boji malo više ivice i dimenzije”, kaže kolorista Stephanie Brown iz “IKG Salona” u Njujorku. Ovaj trendi look će definitivno prorediti vaše posete salonu, a dobićete kontrastni i chic izgled kose, baš kao sa modne piste.

Gold Twilighting

Braunina “twilighting” tehnika stvara sićušne kružne oblike jarke boje preko tamne baze, gotovo poput svetlucavih svetiljki. “Proces je kombinacija babylights-a i tehnike ombré”, objašnjava Braun. “To je brineta sa zlatnim flekama, koje – jer naglasak počinje od korena – rastu vrlo lepo”. Ova nijansa odlično će se uklopiti na plavoj, ali i smeđoj kosi.

Comments