Francuskinje su poznate po tome da na svoj način bojkutuju sve nametnutne modne norme, ali razlika u odnosu na ostatak sveta je da kad one to rade – to je moda. One se striktno drže pravila “da outfit bude udoban” pre nego da “bude modno prihvatljiv, a neudoban”Francuskinje su veoma hrabre žene koje nose ne baš lepe stvari i vode svoj život onako kako one žele, a ne onako kako im društvo nameće. Način na koji one to prezentuju je zapravo ono što ih čini “cool” ženama, dok su obučene u odevne komade koji se definitivno ne sviđaju svima.

Hajde da uđemo malo dublje u ovu tematiku. Francuskinje često prave jako ironične modne izbore, i to rade po svom osećaju. Postoji spektar ekstremno “problematičnih” komada kao što su japanke, a koje su vremenom postale mainstream u modnom svetu. Postoji još nekoliko “ugly” komada odeće, koje ćemo pre nego što ih vidimo u modnim magazinima prvo videti verovatno na ulicama Pariza.

U nastavku izdvajamo čak pet “ugly” modnih trendova koji su aktuelni ove jeseni, a sigurno si ih već videla na svom Instagramu, ukoliko pratiš profile koji su fokusirani na modu.

Buncha Jeans

Dok su svuda i dalje na neki način dominantne farmerke koje su ili skinny ili straight-leg, Francuskinje sada ipak biraju opuštenije varijante koje ne ističu savršeno njihovu liniju tela. Da budemo specifičniji, trend koji trenutno dominira na ulicama Pariza su takozvane buncha farmerkekoje su duže nego što bi trebalo i mnogo više opuštene. Ovo je jedan od onih komada koji toliko neobično izgleda da mora biti savršen.

Power Shoulders

Ogromni rukavi? Hellooo osamdesete! Takozvani “power-shoulder” trend koji podrazumeva da odeća ima ogromne rukave najzad je posle osamdesetih ponovo aktuelan, a skoro sve jesenje kolekcije uključuju baš ovaj detalj i izgledaju vrlo zanimljivo. Kombinacija bluze sa ovakvim rukavima i recimo jednako statement pantalonama je kul izbor, iako možda izgleda jako pogrešno. Parižanke ipak ne odustaju od ovog trenda i nose ga sa osmehom.

Comments