Za nama je još jedna dodela Grammy nagrada, inače 53. po redu, i po svemu sudeći biće jedna od najupamćenijih. Istina manje zbog same muzike, koliko zbog ekcentričnosti viđenoj na crvenom tepihu i neočekivanim obrtima po pitanju ovogodišnjih pobednika. Samo ćemo reći da je džez pevačica Esperanca Spalding (Esperanza Spalding) pobedila u kategoriji “Najbolji novi izvođač”, pobedivši senzaciju-od-deteta Džastin Bibera (Justin Bieber) i repera Drejka (Drake) čiji je album prodat u milionskim tiražima, dok je nagradu večeri za “Najbolji album” dobila indijska grupa Arcaide Fire, ostavivši u šoku kako prisutne, tako i one koji su važili za favorite u ovoj kategoriji poput Lejdi Gage (Lady Gaga), Eminema (Emminem) i Kejti Peri (Katy Perry). No, okrenimo se najzanimljivijem delu svih dodela nagrada: haljinama sa crvenog tepiha.

Iako se na dodeli Oskara nose isključivo duge elegantne haljine, pa je Grammy odlična prilika za oblačenje divnih kraćih haljina, ovom logikom se vodila samo Eva Longorija (Eva Longoria), dok su se ostale zvezde utrkivale ko će biti ekstravagantniji.

Eva Longoria 53. dodela Grammy nagrada

Eva Longoria

Želju da dobije najviše reakcija, ispunila je Lejdi Gaga, pojavivši se u nečemu što je ličilo na jaje, pod izgovorom da je u inkubaciji, i da će se roditi kada izađe na scenu. Dobila je nagradu u kategoriji najboljeg ženskog pop izvođača za pesmu “Bad Romance”.

reg 1024.ladygaga.cm .21311 53. dodela Grammy nagrada

Lady Gaga

Niki Minaž (Nicki Minaj) je bila od glave do pete u leopard – printu, čak je i na kosi imala tu šaru, i ona se definitivno vodila Gaginom politikom – što čudnije, to bolje.

Nicki Minaj 53. dodela Grammy nagrada

Nicki Minaj

Kejti Peri je izgleda pomešala svoje venčanje i crveni tepih Grammy–ja. Ali je ostala dosledna svom stilu nošenja brushaltera umesto bluze.

Katy Perry 53. dodela Grammy nagrada

Katy Perry

Sijera (Ciara) se hvalila svojom Emilio Pucci haljinom, iako bi se moglo reći da se pre radilo o kupaćem kostimu nego haljini. Zaista joj nije trebao preveliki šlic koji otkriva sandale u crnoj boji, dok na haljini dominira teget boja.

Ciara 53. dodela Grammy nagrada

Ciara

Kim Kardašijan (Kim Kardashian) u zlatnoj Kaufman Franco haljini kopira svoju miljenicu J.Lo, koja je prošle godine na istom događaju nosila sličnu, ali iako su sve zvezde mahom nosile zlatno i blještavo, to i ne mora uvek biti dobitna kombinacija. Kim se žalila kako je jedva stigla na dodelu nagrada, jer haljina koju su joj sašili je bila tesna i mala. Izgleda da su krojači i nakon dorade štedeli na materijalu.

Kim Kardashian 53. dodela Grammy nagrada

Kim Kardashian

Dženifer Hadson (Jennifer Hudson) izgleda da se solidariše sa Sijerom u kombinovanju teget haljine i crnih cipela. Louboutins ili ne, mogle su biti i u srebrnoj nijansi, više bi išle.

Jennifer Hudson 53. dodela Grammy nagrada

Jennifer Hudson

Džon Majer (John Mayer) ili Džoni Dep (Johnny Depp), pitanje je sad. Ne može svako da ponese ovaj look, to je sigurno.

John Mayer 53. dodela Grammy nagrada

John Mayer

Bruno Mars je svoje pocepane farmerke za ovu priliku zamenio stilizovanim odelom, reflektujući duh klasičnog Holivuda. Dobio je Grammy-ja u kategoriji najboljeg muškog pop izvođača za pesmu: “Just The Way You Are”.

Bruno Mars 53. dodela Grammy nagrada

Bruno Mars

Rijana (Rihanna) mamila je uzdahe dok je crvenim tepihom šetala poluprovidnom haljinom Jean Paul Gaultier-a, koja je bila napravljena specijalno za nju. Rijana je pravilo oskudnog odevanja zadržala i na sceni, gde je sa Drejkom (Drake) pevala duet “What’s My Name”. Međutim i pored razgolićene Rijane, odnos između repera i lepotice sa Barbadosa tokom nastupa okarakterisan je kao “izuzetno hladan”. Nešto intimniji je bio nastup sa razočaranim Eminemom, kojem je, na opšte iznenađnje, trerći put za redom izmakla nagrada za album godine.

rihanna grammys dress111 435x580 53. dodela Grammy nagrada

Rihanna

Hit pesma “Empire State Of Mind” – Jay-Z & Alicia Keys dobila je dva Grammy-ja, i to za najbolju rep saradnju, i najbolju rep pesmu.

Šade (Sade) je dobila nagradu za pesmu “Soldier of Love” u kategoriji najboljeg R&B Performansa.

A najbolji urbani/alternativni izvođač koji je dobio Grammy-ja bio je Si Lo Grin (Cee Lo Green) za pesmu “F*** You”.

Pop grupa Train je za pesmu “Hey, Soul Sister” dobila Grammy-ja, kao i grupa La Roux u kategoriji “Najbolji Electronic/Dance album”.

I Ašerova (Usher) pesma “There Goes My Baby” je nagrađena Grammy-jem u kategoriji “Najbolji R&B solo pevač”.

Sve ostale pobednike možete videti na sajtu Grammy-ja.


Anastasija Milojević je diplomirani ekonomista koji obožava fotografiju, modu i muziku (bez koje je dan nepotpun). Retko, ali rado slika, a sada najčešće bloguje na Butterfly Dreamer. U potpunosti se slaže sa Marilyn Monroe: “Dajte devojci prave cipele i osvojiće svet!”

Comments