Suva, masna, dehidrirana ili osetljiva koža? Ovo će biti tvoj novi najbolji #SKINCARE prijatelj!

Wannabe editorijal: GAME OVER

Šta žene u tridesetim rade bolje od žena u dvadesetim?

Ovako to rade influenserke: Ovu beauty rutinu za negu kože lica moraš i ti da probaš!

Otkrivamo: Najinstagramičniji restoran u Beogradu

Koji PINK koktel treba da postane tvoje zaštitno piće? Reši KVIZ i saznaj!

Zašto vitamin C u službi lepe i negovane kože nikada neće izaći iz mode?

Laki načini da “one dane” učiniš manje stresnim i napornim

Radiš kao freelancer? Pronašli smo mesto koje će postati tvoja nova omiljena dnevna “kancelarija”!

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Ovogodišnji 54. “Oktobarski salon” biće održan u periodu od 11. oktobra do 17. novembra 2013. godine po prvi put u Robnoj kući “Kluz” u Beogradu.

“Oktobarski salon” je najstarija i najuglednija manifestacija iz oblasti vizuelnih umetnosti kod nas, koja je kroz višegodišnju veoma dinamičnu transformaciju prerasla od lokalne revijalne izložbe do međunarodne manifestacije sa izrazitim autorskim karakterom. Kao izuzetno zapažen događaj u gradu, tokom šest nedelja trajanja “Oktobarski salon” poseti oko pedeset hiljada ljudi različite generacijske dobi.

Posle uspešnih umetničkih direktora i kustosa prethodnih godina, ove godine je po prvi put na javnom konkursu izabran kustoski tim “Red Min(e)d” koji čine Danijela Dugandžić Živanović, Katja Kobolt, Dunja Kukovec i Jelena Petrović. Sa različitih pozicija u odnosu na iskustva i znanja (feministička teorija, savremena umetnost, kulturna produkcija i aktivizam) i iz različitih mesta u kojima žive i rade (Sarajevo, Ljubljana, Minhen, Beograd) zajedno se bave istraživanjem i otkrivanjem novih mogućih polja emancipacijskog mišljenja i delovanja kroz zajedničku ideju o feminizmu. Ova ideja se provlači kroz umetničke i kustoske prakse, kolektivne procese proizvodnje znanja i njihovog aktivnog odnosa prema svakodnevnom životu.

zec 54. Oktobarski salon: Niko ne pripada tu više nego ti

Najstarija i najuglednija manifestacija iz oblasti vizuelnih umetnosti kod nas

http://bringintakeout.wordpress.com/

Izložba Niko ne priprada tu više nego ti, prema nazivu zbirke priča Mirande Džulaj, bavi se svakodnevnim životom, pitanjem kako vidimo i razumemo ljudsku/neljudsku prirodu danas i polazi od projekta Red Min(e)d pod nazivom Living Archive (Živi arhiv). Zajedno sa umetnicama i umetnicima, kolektivima i publikom, biće kreirane različite “(ne)radne stanice”: izložba (umetnički radovi i performansi), perpetuum mobile (video radovi i razna zvučna, foto i tekstualna dokumentacija), audio/video kabina (snimanje na licu mesta: razgovori o umetničkom radu, intervjui, predstavljanja i diskusije), čitaonica (predstavljanje i razgovor o knjigama, online upitinik o razumevanju feminističke politike unutar savremene umetnosti), digitalna rerna (digitalizacija, editovanje i učitavanje snimljenih materijala na licu mesta), forum (mesto diskusija i razgovora) i kustoska škola (predavanja i radionice pisanja i artikulacije emergentnih tema u polju savremene umetnosti). U njima će se u danima otvaranja dešavati razgovori sa umetnicima, diskusije, performansi, kao i kustoske radionice o komunikaciji umetničkog rada i pristupa građenju znanja kroz živi arhiv.

U fokusu ovogodišnjeg “Salona” biće feminizam koji živi u praksi, društvena imaginacija budućnosti koja ima pokretačku snagu transformacije svakodnevnog života i istovremeno u sebi nosi politiku odgovornosti prema društvu i okolini.

 

Editors choice