Da li si spremna za izazov? Evo kako da u 2019. pobediš (staru) sebe!

Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Sve tajne ONLINE shopping-a koje moraš da znaš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

Ovogodišnji 54. “Oktobarski salon” biće održan u periodu od 11. oktobra do 17. novembra 2013. godine po prvi put u Robnoj kući “Kluz” u Beogradu.

“Oktobarski salon” je najstarija i najuglednija manifestacija iz oblasti vizuelnih umetnosti kod nas, koja je kroz višegodišnju veoma dinamičnu transformaciju prerasla od lokalne revijalne izložbe do međunarodne manifestacije sa izrazitim autorskim karakterom. Kao izuzetno zapažen događaj u gradu, tokom šest nedelja trajanja “Oktobarski salon” poseti oko pedeset hiljada ljudi različite generacijske dobi.

Posle uspešnih umetničkih direktora i kustosa prethodnih godina, ove godine je po prvi put na javnom konkursu izabran kustoski tim “Red Min(e)d” koji čine Danijela Dugandžić Živanović, Katja Kobolt, Dunja Kukovec i Jelena Petrović. Sa različitih pozicija u odnosu na iskustva i znanja (feministička teorija, savremena umetnost, kulturna produkcija i aktivizam) i iz različitih mesta u kojima žive i rade (Sarajevo, Ljubljana, Minhen, Beograd) zajedno se bave istraživanjem i otkrivanjem novih mogućih polja emancipacijskog mišljenja i delovanja kroz zajedničku ideju o feminizmu. Ova ideja se provlači kroz umetničke i kustoske prakse, kolektivne procese proizvodnje znanja i njihovog aktivnog odnosa prema svakodnevnom životu.

zec 54. Oktobarski salon: Niko ne pripada tu više nego ti

Najstarija i najuglednija manifestacija iz oblasti vizuelnih umetnosti kod nas

http://bringintakeout.wordpress.com/

Izložba Niko ne priprada tu više nego ti, prema nazivu zbirke priča Mirande Džulaj, bavi se svakodnevnim životom, pitanjem kako vidimo i razumemo ljudsku/neljudsku prirodu danas i polazi od projekta Red Min(e)d pod nazivom Living Archive (Živi arhiv). Zajedno sa umetnicama i umetnicima, kolektivima i publikom, biće kreirane različite “(ne)radne stanice”: izložba (umetnički radovi i performansi), perpetuum mobile (video radovi i razna zvučna, foto i tekstualna dokumentacija), audio/video kabina (snimanje na licu mesta: razgovori o umetničkom radu, intervjui, predstavljanja i diskusije), čitaonica (predstavljanje i razgovor o knjigama, online upitinik o razumevanju feminističke politike unutar savremene umetnosti), digitalna rerna (digitalizacija, editovanje i učitavanje snimljenih materijala na licu mesta), forum (mesto diskusija i razgovora) i kustoska škola (predavanja i radionice pisanja i artikulacije emergentnih tema u polju savremene umetnosti). U njima će se u danima otvaranja dešavati razgovori sa umetnicima, diskusije, performansi, kao i kustoske radionice o komunikaciji umetničkog rada i pristupa građenju znanja kroz živi arhiv.

U fokusu ovogodišnjeg “Salona” biće feminizam koji živi u praksi, društvena imaginacija budućnosti koja ima pokretačku snagu transformacije svakodnevnog života i istovremeno u sebi nosi politiku odgovornosti prema društvu i okolini.

 

Editors choice