Ako voliš modu onda verovatno uživaš uz najaktuelniju literaturu posvećenu ovoj umetnosti. O modi je već napisano dosta štiva ali svaka žena zaljubljena u modni svet treba i da prelista šta su aktuelne trendseterke i ljudi koji se bave ovim fenomenom napisali. Zato ti danas predstavljamo knjige koje svaki ljubitelj mode želi da ima!

Tori Burč (Tory Burch) – In Color

Tori je američka dizajnerka poznata po tome što kreira komade jarkih boja i upečatljivog printa. Knjiga pod nazivom “In Color” je njeno prvo izdanje, a ova uspešna kreatorka na knjizi je radila sa čitavim timom koji stoji iza njenog Tory Burch brenda. Ni manje ni više nego je slavna Ana Vintur napisala uvodne reči u ovoj knjizi. Ono što je Tori inspirisalo da napiše knjigu jesu obični ljudi, romentične destinacije ali i boje koje su oduvek zauzimale važno mesto u radu i u životu dizajnerke. Osim kolekcija pod TB logom, u knjizi možeš pronaći fotografije sa putovanja slavne dizajnerke, ljubavnu priču Badija i Rive, Torinih roditelja, ali i ideje za uređenje enterijera. U ovoj knjizi među slavnim ličnostima koje je Tori intervjuisala su i Hilari Klinton, Dida Bler, dama iz viskoih američkih krugova i ikona stila, model Kristi Tarlington i drugi.

Dajan von Furstenberg – Women I Wanted to be

Još jedna slavna dizajnerka iz Amerike rešila je da se posveti pisanju, a ova kraljica stila i pripadnica džet seta poznata je po tome što je osmislila izgled wrap haljine. Dajan u ispovesti “Women I Wanted to be” govori o karijeri, stilu, lepoti, starenju i samopouzdanju. Kreatorka u ovom delu priznaje da sebe nikada nije doživljavala kao lepu ženu i da je sebi na tome zahvlana jer smatra da se žene oslanjaju na lepotu samo dok su mlade, a tokom svog života, zbog tog stava, itekako zažale. Dajana je proživela teške trenutke (borila se sa kancerom) i tvrdi da je postala žena kakva želi da bude – nezavisna i sposobna da plaća sebi račune, da dobro zarađuje i da se posveti i porodici. DVF dalje piše i da se oseća lepše nego ikada u životu jer je ispunjena, i da nema potrebe da se pravi mlađa nego što jeste. Navodi da je svojom knjigom i ličnim primerom želela da svim ženama poruči da mogu da postanu žene kakve su oduvek želele da budu.

Comments