Kada govorimo o načinima da šminkom istaknemo oči, nekako nam prvo na pamet pada smokey eye makeup look. Otprilike, ništa drugo ni ne priznajemo kao adekvatan eye makeup. Osim možda crnog ajlajnera… Elem, smokey eye makeup look je seksi i zavodljiv, smeo i dramatičan, upadljiv i senzualan, a kad god želimo da budemo primećene znamo da ćemo sa njim postići taj željeni efekat. Ipak, ima tu jedna caka. Ako ne znamo kako da pravilno našminkamo oči koristeći se ovom tehnikom, vrlo lako možemo da završimo sa izgledom siročeta pande. Zato, prati ove korake koje su ustanovili makeup stručnjaci i nećeš pogrešiti!

Prajmer

Prvo i osnovno pravilo, takoreći i početničko, glasi: uvek prvo na kapke nanesi podlogu za senku (prajmer) kako bi ona što duže i urednije ostala tu gde jeste i gde si je nanela.

Braon

Čak i ako želiš crni smokey eye, za posebnu dubinu i još bolji efekat dodaj malo braon senke. Na primer, kada crnom olovkom iscrtaš ivice oka, braon senkom ih ublendaj tako da dobiješ taj “zadimljeni” efekat. Braon se neće mnogo videti kada se pomeša sa crnom, a izgledaće mnogo bolje!

Comments