4. Pomaže da smršate

Ako pokušavate da izgubite koji kilogram, ukoliko zamenite slatke gazirane sokove i energetska pića vodom od krastavaca to će vam pomoći da smanjite unos dnevnih kalorija. Pritom, ukoliko ste hidrirani, onda i imate osećaj sitosti, a neretko se desi i da vaše telo pomeša žeđ sa glađu. Da biste znali kako da razlikujete jedno od drugog pre nego što utonete u tanjir, popijte prvo čašu vode sa krastavcima. Ako vam glad posle toga nestane, definitivno ste samo bili žedni.

5. Smiruje kožu i daje joj sjaj

Voda od krastavaca vam može pomoći da umirite kožu iznutra. Ukoliko se hidrirate tako što unosite tečnost u svoj organizam, izbacićete iz svog tela sve toksine koji vas sprečavaju da imate zdrav i čist ten. Krastavac takođe sadrži puno vitamina B5, a on je melem za lečenje akni. Jedna šolja isekcanog krastavca ima oko 5% od preporučenog dnevnog unosa ovog vitamina.

maddi bazzocco pgVT CvjsGE unsplash scaled e1619524809540 6 razloga da još danas počnete da pijete vodu sa krastavcem

6. Utiče na krvni pritisak

Jedan od faktora koji doprinosi visokom krvnom pritisku je previše soli (natrijuma) i premalo kalijuma u ​​vašoj ishrani. Višak soli dovodi do toga da telo zadržava tečnost, a to povećava krvni pritisak. Kalijum je elektrolit koji reguliše količine natrijuma koju zadržavaju bubrezi. Upravo su krastavci dobar izvor kalijuma. Ukoliko budete pili vodu od krastavca, vaše telo će dobijati više kalijuma, što će pomoći u smanjenju krvnog pritiska. 

Tamara Mladenović

Naslovna fotografija: unsplash.com

Comments