Ormar pun garderobe, a nemaš šta da obučeš? Been there, done that! A nema ničeg goreg od toga da naporno radiš, zaradiš novac, a onda ga potrošiš na ovakvu glupu i neefikasnu kupovinu koja ti na kraju ne da ništa osim punog ormara ničega! Pa, samo da se isfrustriraš… Ipak, ovo ne mora da bude scenario baš svaki put kada odeš u kupovinu. Ukoliko dobro razmisliš, a i poslušaš nekoliko naših shopping saveta, pravićeš sve manje grešaka, a imaćeš sve više dobrih odevnih kombinacija svaki put!

I pravilo: “Cost per wear”

Bez obzira na to da li ulažeš veći novac u neki fensi komad ili kupuješ nove, trendi stvarčice po nižoj ceni, uzmi u obzir “cost per wear” odnosno to koliko će te taj komad koštati po nošenju. Na primer, ukoliko cipele platiš nešto više, ali ih više i nosiš, biće svakako isplativije nego cipele koje su jeftinije ali koje ćeš obuti samo jednom. Prosta računica!

II pravilo: Biraj jeftinije trendi komade

Ukoliko nemaš dovoljno novca za skuplje, dizajnerske komade koji su trenutno u modi, biraj jeftinije trendi varijante. Skuplje ili jeftinije, ako kupuješ komade koji su trenutno aktuelni, nosićeš ih samo u toku jedne sezone, zato je bolje da biraš one pristupačnije – kad već imaju ograničen vek trajanja!

Comments