Svi mi u životu imamo tu jednu prijateljicu koja uvek izgleda kao da je sišla sa modne piste i jednostavno pleni svojim stilom, a nama nije jasno kako je to uopšte moguće. Doduše, svaka vam čast ukoliko ste vi ta prijateljica (mada razumemo da ste toga možda i nesvesne)! U svakom slučaju, ukoliko da sada niste bile upoznate sa nekim jednostavnim stilskim pravilima koja vam mogu unaprediti ukus a uštedeti vreme, ovo je možda pravi teksta za vas. U nastavku ćemo vam predstaviti nekoliko jednostavnih pravila kojima se vode one žene koje uvek izgledaju stajliš i koje su nedvosmisleno u centru pažnje u kojoj god situaciji da se nađu. Verujte nam, nije ništa komplikovano i ništa što je van vaših finansijskih mogućnosti, više je stvar principa u pitanju.

Ne kupujte stvari samo za jednu priliku

Ovo ste sigurno barem jednom (ako ne i više puta) uradile. Ah, nemam ništa da obučem za ovo venčanje, krštenje, rođendan – hajde da kupim nešto novo, specijalno za tu priliku! I onda, kada dođe sledeća prilika sličnog karaktera, sve što vi imate u garederoberu su i dalje odeća koja vam već nije bila za svečane prilike, i ona nova odeća koju ste kupili baš za priliku – i sada ne možete da je ponovite. Zato, pametnije kupujte. Kada dođe vreme da želite specijalno za neki događaj da kupite odevni komad, kupite onaj koji ćete nositi duže vreme, koji ćete moći da uklopite uz stvari koje već posedujete i koji ćete moći u drugim kombinacijama da “reciklirate” za neki naredni pogodni događaj.

Ne kupujte stvari koje vam ne stoje dobro

Ma koliko bile u trendu i ma koliko vam se sviđale i ma koliko ih jako mnogo želite – bolje nemojte. Jer, na kraju dana ćete ili izgledati loše u nečemu što vam ne pristaje (a možete da izgledate odlično u drugim odevnim komadima) ili ćete odustati jer će vam biti neprijatno jer zapravo znate da vam stvar ne stoji, i obući ćete nešto drugo. Dakle, stisnite zube i odaljite se od tih pantalona koje nisu u kroju koji vam stoji, i potražite one koje će naglasiti lepotu vaše figure, umesto da je umanje.

Ne kupujte nešto što vam je malo/veliko

Takođe, ako vam nešto dobro stoji ali vam veličina nikako ne odgovara – ne kupujte! Ako kupite neku stvar sa mišlju da ćete smršati ili se ugojiti pa će vam bolje stajati, samo ćete sebi na silu postaviti ciljeve koje možda niste spremni da ispunite – a onda ćete se razočarati. Bolje je kupiti ono što vam je sada u ovom trenutku taman, i što znate da ćete nositi i voleti, pa i ako se vaša kilaža promeni, niste mnogo izgubili jer ste odmah imali priliku da novu stvar iskoristite.

Comments