Činjenica da trenutno ne možemo posećivati salone kao što smo navikle (a i kada bude moguće verovatno ćemo biti primorane da zakazujemo termine dosta unapred), ne znači da prestajemo da vodimo računa o svemu onome što nam je i ranije bilo važno. Ali, sada u kućnim uslovima. U nastavku su 6 efikasnih načina i trikova kako da napravite savršeni manikir u kućnim uslovima i to – same.

Isprobajte kraće nokte

Ako uglavnom preferirate duge nokte i često radite akrilne ili gel nokte u salonu, možda je vreme da nokte “odmorite” od ovih tretmana. Osim toga, higijenski je bolje imati kraće nokte, a i lakši su za održavanje u periodu kada ne možete otići u salon.

Base coat i top coat

Koristite obavezno base coat pre nanošenja laka jer će vam nokti biti zaštićeni i neće dolaziti do pojave žutila ili drugih depigmentacija. Nakon lakiranja, obavezan je top coat koji će stvoriti lep završni sloj, a vaš lak će trajati duže. Ako želite efekat kao da ste upravo izašli iz salona, dodajte na kraju nekoliko kapi ulja za brzo sušenje laka. Ono se nanosi na ivicu između zanoktice i laka za nokte. Ovaj proizvod se sam ravnomerno raspoređuje preko laka za nokte, a esencijalna ulja, između ostalog, hrane zanoktice.

Pravilno nanošenje laka

Lak se pravilno nanosi u tri kratka poteza – jedan po sredini i dva sa strane. Ako previše puta pređete četkicom preko nokta, lak može da izgleda neuredno jer će početi da ostaju linije od četkice. Nikada ne nanosite debele slojeve laka za nokte. Bolje je naneti nekoliko tanjih slojeva, nego jedan deblji. Izbegavajte lakove koji se brzo suše jer mogu dovesti do pucanja noktiju. Ako želite da se vaš lak ipak brzo osuši, stavite ruke nakon manikira u posudu sa hladnom vodom. Međutim, veoma je važno da ovo uradite tek kada se gornji sloj laka osuši jer biste u suprotnom mogle upropastiti svoj manikir.

Comments