Znajući poentu haute couture revija, kada dođe to doba godine, jedino što možmo da uradimo jeste da sa čežnjom i uzdasima gledamo kreacije koje prolaze pistama zamišljajući kako bi to izgledalo kada bismo couture komade mogle da nosimo u stvarnom životu jer – visokoj modi nažalost nema mesta u našoj svakodnevici. Ipak, postoji nešto u vezi sa ovim luksuznim, elitnim revijama što možemo da “prevedemo” na Prêt-à-porter jezik, a to su beauty trendovi. Doduše, nismo sigurni kako se to desilo – da li su makeup umetnici rešili da malo “spuste loptu” ili smo mi postali spremniji da eksperimentišemo sa svakodnevnom šminkom, ali nešto jeste! Nešto što ovu sezonu couture revija čini drugačijom od prethodnih…

Uglavnom, da ne dužimo, izdvojili smo nekoliko najboljih couture beauty trendova koji su totalno spremni i odgovarajući da se nose svakog dana! 

Chanel – Metalik senka + hajlajter

Već smo navikli na to da Chanel postavlja svojevrsne standarde kada su beauty trendovi u pitanju, a tako je bilo i ove godine, bez izuzetka. Njihov ovogodišnji adut su metalik senka (smokey eyes) i hajlajter, a ti možeš da uradiš ovako: senku ostavi za veče i kombinuj je sa nude usnama, a hajlajterom istakni lice čak i preko dana uz besprekoran ten i malo maskare. Poenta je da blistaš i izgledaš sveže.

Dior – Nizak, “uvezani” rep

Ako voliš da vezuješ kosu, ali želiš da nizak rep izgleda malo više šik, jednostavno “ukradi” ideju od Dior-a i uveži ga trakom kojom i vezuješ kosu, isprepleteno, celom dužinom. Frizura je zanimljiva ali i dovoljno svedena da možeš da je nosiš svakog dana, naročito tokom leta. Savet plud – upotpuni look upadljivim minđušama, za još bolji efekat!

Comments