Sedmi dan 38. Beogradske nedelje mode otvorile su revije renomiranih domaćih dizajnera Svetlane Jaćović, Budislave Keković i Ivane Pilje. Program je nastavljen ekskluzivnom revijom brenda Martini Vesto čije modele je dizajnirao Boško Jakovljević, a zatim i revije Tijane Krstić, Ane Trošić Trajković i Danice Aleksić.

Kolekcija Svetlane Jaćović nastala je u procesu istraživanja geometrijskih formi i geometrijskih tela. Kolekcija u sebi prožima uticaj Istočnjačkih arabeski i optičke iluzije stvorene osnovnim geometrijskim telima. Odsustvo boja prebacuje fokus na ručno izrađene detalje – ličnu estetiku i umetnički potpis.

DJT1152 7. dan 38. Black n Easy Fashion Week a DJT1382 7. dan 38. Black n Easy Fashion Week a

Nova kolekcija Budislave Keković pod nazivom “Elements Inside“ crpi ideje iz savremene arhitekture, prirode, kao i principa dvojakosti formi. Kontrast ravnih, geometrijskih linija, trodimenzionalne forme tela i monohromatski odnosi tonova postaju prikaz konstantnog sukoba čoveka sa njegovim unutrašnjim JA i onim što ga čini. Modeli su izrađeni od muslina i neoprena, sa dodacima pamučnih delova.

DJT1540 7. dan 38. Black n Easy Fashion Week a DJT1950 7. dan 38. Black n Easy Fashion Week a

Ivana Pilja u svojoj novoj kolekciji ide korak dalje u istraživanju novih formi i skulpturalnom pristupu kostimu. Inspirisana Bauhaus baletom iz 1922 godine i horor filmom Village of the Damned, kolekcija predstavlja skulpturalnu iluziju obojenu u crno-belo. Na oduševljenje publike, na samom kraju revije na pistu je izašla čuvena rok pevačica Slađana Milošević.

DJT2072 7. dan 38. Black n Easy Fashion Week a DJT2174 7. dan 38. Black n Easy Fashion Week a
Comments