Koliko god voleli da se uvučemo između redova stranica i astralno se projektujemo u univerzum u kojem su naši omiljeni književni likovi, nekad dođe dan kada ne možemo da se koncentrišemo na ono što čitamo. Oči nas bole, čitamo istu rečenicu po nekoliko puta, crne mrlje na belom recikliranom papiru se uopšte ne uklapaju i jednu smislenu celinu. Kada se to desi, možemo da utonemo u filmove koji kombinuju naša dva omiljena sveta – književni i filmski. U nastavku teksta vam donosimo listu filmova koje morate da pogledate ukoliko vam je povremeno prijatnije u svetu knjiga nego u stvarnom svetu.

1. Notting Hill

Ukoliko volite Hugha Granta i engleski humor, male su šanse da niste gledali ovaj film. On je sa godinama postao evergreen, ali pod uslovom da ste živeli ispod nekog kamena, ovo je definitivno prvi film sa liste koji morate pogledati. Njegova radnja počinje u knjižari na Notting Hillu kada se vlasniku knjižari promeni život kada u njegovu knjižaru ušeta holivudska glumica čiju ulogu igra Julia Roberts.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @loving_inspo25

2. Jane Austen Book Club

Kada njihovu prijateljicu muž ostavi zbog druge žene, 5 kalifornijskih žena osnuje book club kako bi joj skrenule misli. One odluče da jednom mesečno pročitaju jednu knjigu Jane Austin. Ipak, kroz čitanje knjige i razgovor o njoj, one počinju da shvataju da njihove veze, kako nove tako i stare, počinju da podsećaju na moderne verzije knjiga Džejn Ostin koje im pomažu da otkriju šta je to što one zapravo traže u ljubavi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @loving_inspo25

3. The Book Club

Beskrajno duhovita komedija koja će vas motivisati da uvedete u vaše društvo jednom mesečno ritual da pročitate istu knjigu pa da zajedno diskutujete. U ovom klubu knjiga su neverovatne Jane Fonda, Diana Keaton, Candice Bergen i Mary Steenburgen. Za ovaj mesec one su izabrale knjigu “50 nijansi sive” i mislim da je to sve što vam je potrebno od informacija da vas navede da pogledate film.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @loving_inspo25

4. The Words

Ovaj film je vrlo nezasluženo prošao nezapaženo. Bradly Cooper za neke od nas nije lik koji je glumio u “Hangover” filmovima, već lik koji je maestralno odigrao pisca koji se bori sa svojom savešću. Romantična drama prati upravo njega i njegov uspeh koji je postigao sa svojom novom knjigom posle dugogodišnje blokade. Postoji samo jedna caka – nije je on napisao. Prošlost kreće da ga sustiže dok njegova slava nekontrolisano raste i on postaje prinuđen da se suoči sa posledicama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @loving_inspo25

Comments