Suočavanje sa Covid-19 virusom promenilo je način života svakoga od nas. Činjenica da nedeljama nećemo biti u mogućnosti da izlazimo, putujemo i da se družimo onako kako smo navikli, sama po sebi deluje zastrašujuće, a ukoliko ste prinuđene da neko vreme živite potpuno same, verovatno je još teže. Međutim, uvek postoje načini da ostanete nasmejene i zabavite sebe, a pritom uradite gomilu korisnih i važnih stvari za koje nikako niste mogle da nađete vremena. Evo kako:

Napravite raspored i pridržavajte ga se

Znamo da su dani u izolaciji idealni da ne mislimo na vreme, spavamo duže, izležavamo se uz filmove jednostavno puštamo da nas “život nosi”. Međutim, kada radite od kuće, a želite da ujedno priuštite trenutke odmora uz knjigu, virtuelne ture muzejima ili video razgovore sa najdražima, najbolje bi bilo da isplanirate svoj dan i pridržavate se rasporeda. Tako ćete najlakše izbeći mogućnost da vam čitav dan prođe, a da imate osećaj da niste završili ništa planirano.

Kako da ne poludite u samoizolaciji 7 načina da ostaneš dobro raspoložena ako živiš sama u vreme korone

Uvedite zdrave i hranljive obroke

Budući da nam je sada na raspolaganju sve vreme ovog sveta (ok, ne baš sve, ali činjenica je da nam nemogućnost izlazaka bilo gde oslobađa stvarno puno vremena), nemamo izgovor da se brzo i nezdravo hranimo. Zapravo, svaki obrok možete unapred isplanirati i pripremiti sami. Osim što jača vaš imunitet i više je nego potrebno u ovom trenutku, ovo će vas učiniti raspoloženijim.

Odredite vreme za razgovor sa dragim ljudima

Nikada nismo mislili da će se međuljudski kontakti svesti isključivo na video razgovore i chat na socijalnim mrežama. Ali, trenutno se dešava upravo to. Kako biste ostali povezani i svakodnevno imali osećaj da niste sami, ni vi, ni vama dragi ljudi, odredite vreme kada i vama i njima odgovara da se čujete i činite to redovno. Definitivno je lekovito.

Comments