Sigurno postoje stvari iz prošlosti za kojima žališ, poljubac koji nisi uzvratila, piće koje nisi popila, poziv na koji se nisi javila, dezert koji nisi pojela i reč koju si prećutala.. Ništa ne ume da boli kao vreme koje ne možemo da vratimo. Koliko si puta bila ubijena u pojam i saterana u ćošak zbog svojih ili tuđih odluka? Koliko si puta bila uplakana zbog ciljeva koje si sama postavljala? Koliko si puta stavila druge na prvo mesto, a ne sebe? Sigurno postoje slični brojni momenti koji te posete u kasne sate kada ne možeš da se uspavaš i nervozno se vrtiš po krevetu, a te misli proprati sledeća “eh da mi je onih godina, a ove pameti”.

Kada bi mogla da vratiš vreme verovatno bi mnogo toga imala da poručiš sebi, međutim opcija undo ne postoji, zato sada sebi izgovori sledeće rečenice, prestani da živiš u prošlom vremenu i sledeće savete primeni već danas.

Pojedi desert

Uvek sam volela slatkiše, ali sam ih skoro od kada znam za sebe izbegavala. Veliki deo života bila sam fokusirana na jedenje isključivo zdrave hrane, kako bih uvek bila na “idealnoj” kilaži. Osim što je ova moja opsesija bila neverovatno glupa, za mene je značila ogroman gubitak energije kao i vremena koje trošim opterećujući se šta smem da pojedem. Desert svaki dan sigurno nije najpametniji izbor, ali nauči da balansiraš, oprostiš sebi, živiš bez krivice, jer uživanje u desertu zaista donosi neku neopisivu radost.

Štedi svoje vreme i odredi prioritete

Ljudi će uvek nešto tražiti od tebe, to je večna istina. Ukoliko prihvatiš neko zaduženje, a nakon toga žališ i pod stresom si zbog te odluke, to je samo tvoja greška. Vreme je najdragoceniji resurs koji imaš, zato nauči da kažeš ne i da ga izdvojiš samo za ono što ti je najvažnije.

Putuj što više

Verovatno ti je poznat osećaj da kada obilaziš neki grad, državu, svi problemi se odjednom minimiziraju. Ukoliko imaš krov nad glavom, hranu, vodu i ljude koji te vole, sve je u redu.

Comments