Sigurno si se više puta uverila u to da je život jedan veliki krug i da what comes around goes around (uzgred, jako dobra pesma Justina Timberlakea!), ali ako o tome ne možeš da svedočiš životno, onda sigurno možeš modno. Mnogi trendovi koji su bili popularni i do pedeset godina ranije ponovo se vraćaju u centar zbivanja, zahvaljujući dizajnerima i brendovima koji su u njima pronašli inspiraciju i prilagodili ih novim modnim tokovima. A odlična stvar u vezi sa tim je i činjenica da ako već poseduješ jedan takav vintage komad, koji možeš uklopiti u savremene trendove, tvoj autfit dobija na ceni, baš kao i celokupan stil. Zato, ne poseži odmah za svojim novčanikom – za neki od ovih trendova možda već i znaš jer baš te komade imaš tu negde u svom (maminom/bakinom) garderoberu. 

Sedamdesete

Marame

Velike satenske ili svilene marame sa printom ponovo su u centru pažnje, a ove sezone ih nosimo na glavi, skrivajući ili pak dopunjujući svoju frizuru. U kombinaciji sa glomaznim nakitom u boji zlata možeš da postigneš pravi letnji vajb, a dodatno, trendseterke ove marame nose i kao topove, čime rešavaju pitanje šta obući kada je napolju vrelo i sparno, a potrebno je da izgledaju dobro. Vredi probati!

Karirani print

Tartan zapravo nikada i ne izlazi iz mode, otkako je prvi put postao mega popularan tokom sedamdesetih. Iako ga očekivano nosimo tokom sezone jesen/zima, ovaj materijal se lako može prilagoditi i letnjim suknjicama ili haljinama, u zavisnosti od toga šta više voliš da nosiš. U kombinaciji sa majicom-kardiganom, dobijaš look koji je definitivno u skladu sa trenutnim modnim pravilima.

Osamdesete

Puff rukavi

Ništa izenanđujuće – već sezonama unazad obožavamo sve, ali baš sve sa puff rukavima, bez obzira na to da li govorimo o romantičnim bluzama ili slatkim party haljinama. Puff rukavi prosto izgledaju zabavno i svaki stajling podižu na viši nivo, uz minimum truda.

Metalik

Metalik materijali definitivno nisu svačija šolja čaja, ali ko voli, sigurno će naći način da ih uključi u svoj stil. Predlažemo da za početak počneš od aksesoara, kao što su recimo torbice ili sandale, pa tek onda pređeš na krupnije komade, poput recimo bluze, koja može da izgleda jako dobro i moćno!

Devedesete

Baguette torbice

Slatke malene torbe sa kratkom ručkom koje se idealno nose na ramenu, jesu trend koji je obeležio devedesete, ali koji se ponovo vraća. Ovo je verovatno bio logičan sled okolnosti, ako imamo u vidu to da smo jedno vreme ludeli za mikro torbama. Baguette nije baš mikro i samim tim nam daleko više odgovara kada krenemo u svakodnevnu šetnju.

Papuče na štiklu

Još jedan od trendova koji neće pronaći svog sledbenika u svakome, ali ipak, vredi pokušati! Papuče na štiklu obožavaju gotovo sve trendseterke i rado ih nose tokom leta jer su simpatične, a i prilično praktične – iako imaju štiklu, nisu neudobne (štikla je obično mala), a upravo to je ono čemu nas Francuskinje uvek savetuju – pronađi štikle u kojima ćeš moći da hodaš, tokom celog dana.

Naslovna fotografija: instagram.com/ourlifestylechoices

Ivana

Comments