Otpuštanje prošlosti je temelj ličnog razvoja, čije je vezivo opraštanje i ljubav prema sebi. Prestanite da se mučite kajanjem i osećanjem krivice, jer sa tim ne idete nikuda, vrtite se u krug, jureći sopstveni rep – i pustite. Znaćete da vam uspeva, jer ćete naučiti vrlo bitne životne lekcije. 

Pronaći ćete sreću u sebi

Ona se ne nalazi u drugima, u braku, karijeri, u povoljnim životnim okolnostima – uglavnom, nije tamo gde ste je dosad tražili. Sreća se nalazi u vama, u suštini vašeg bića. To je osećanje ispunjenosti koje nema neke naročite razloge. Jednostavna radost zbog toga što postojite, što imate čast i privilegiju da živite svoj život. Kada jednom pronađete taj unutrašnji izvor radosti i zadovoljstva, on je zauvek vaš. 

Oprostićete sebi greške iz prošlosti

Pogrešne odluke i njihove posledice ne mogu se promeniti, ali možete prestati da kinjite sebe zbog njih. Možete prestati da se ljutite na sebe, da se kajete i žalite, moći ćete da oprostite sebi i pronađete duševni mir.

Naučićete da pronađete strast 

Kad otpustite prošlost, oprostite sebi i pronađete sreću u svom postojanju, moći ćete da realizujete svoju strast. Otvaraćete um ka novim iskustvima i izazovima, otkrićete svoje skrivene ili zapostavljene talente i interesovanja – vratiće vam se onaj najbolji deo vas, koji ste imali kao dete i koji ste zatrpali i potisnuli, nastojeći da postanete ono što se od vas očekuje. U vaš život vratiće se strast – sposobnost predavanja i učestvovanja celim bićem u onome što vas zanima, raduje, oplemenjuje. Uživaćete u upoznavanju sebe. 

Comments