Ako želiš da imaš besprekoran ten, draga, moraš ga zaraditi! OK, naravno, možda imaš savršenu i prelepu kožu sama od sebe, genetski i prirodno, a možda je to samo tvoj #BeautyGoal. Ipak, čak i da je ovo prvo u pitanju, zar ne misliš da bi negovanu kožu trebalo da “održavaš”? Uglavnom, jasno je – lepa koža je svima nama prioritet, a da bi ona bila takva, jako je važno na koji način pristupaš čišćenju lica. Da bi tvoja beauty rutina bila odgovarajuća i delotvorna, evo koje greške u čišćenju lica treba da prestaneš da praviš.

Ne čistiš lice dva puta dnevno!

Kada je reč o tome koliko puta na dan treba da čistiš lice – mišljenja su podeljena. Uveče je jako važno da očistiš lice kako bi ga oslobodila od svih štetnih materija koje su se kupile u toku dana, ali je i jutarnje čišćenje podjednako važno. Da bi tvoja koža upila proizvode za negu koje nanosiš nakon umivanja, jako je važno da lice najpre očistiš kako bi ga oslobodila mrtvih ćelija i nečistoća i kako bi koža mogla da upije sve te divne hranljive sastojke.

Ne pereš ruke!

Prvo pereš ruke, a zatim pereš lice! Istovremeno čišćenje nikada nije preporučljivo jer prljavštinu sa ruku zapravo samo razmazuješ po licu. Dakle, korak po korak do čiste kože!

saveti za čišćenje lica 8 grešaka prilikom čišćenja lica koje ne bi trebalo da praviš
Comments