Alan Snajder bio je stilista, šminker i veoma blizak prijatelj čuvene Merilin Monro. On je bio zaslužan za to što je “obična”, ljupka devojka postala seksi ikona stila poznata širom sveta. I vi želite da postignete sličan efekat? Evo u čemu je tajna:

“Wet Look” oči

Ranije nisu bile dostupne sve one sjajne, metalik senke za oči koje bi našem pogledu dale zavodljivi sjaj. Zato je Alan malo vazelina ili kokosovog ulja mazao na njene kapke kako bi senke, ali i oči došle do izražaja.

merilin 2 8 makeup tajni Merilin Monro koje će vas načiniti pravom ikonom stila

Vazelin kao podloga

Alan je koristio vazelin na još jedan način – kao podlogu za puder. On je hidrirao kožu i davao joj je zdrav sjaj koji je činio da Merilin izgleda odlično pred kamerama. Osim toga, malo vazelina umesto današnjeg hajlajtera definitivno je dobro radio svoj “posao”.

Ombre Lips

Pune, sočne usne se nisu nazivale tim imenom tada, ali poenta je da su i tada žene želele da imaju lepe, pune usne. I da, tada nije bilo svih onih injekcija za korigovanje usana pa su se žene koristile trikovima. Otuda i potreba za ombre lips. Alan je šminkao Merilin tako što je usne najpre iscrtavao čokoladnom nijansom olovke, zatim tamno crvenom i, od centra ka ivicama, najsvetlije crvenom. Kada se to sve lepo “umeša”, usne vizuelno deluju punije i lepše, a za kraj i prelep sjaj, nanosi se balzam za usne. Ne sjaj!

Comments